BasBQ
Beef en Steak

Spareribs volgens de 3-2-1 methode

 
 
 

A6-owner

Vuurmaker
Berichten
94
Eergisteren even een boodschapje naar de Makro en daar o.a. een doos met ribs meegenomen.
Meteen een aantal uit de doos gehaald om gisteren op de Q te doen.

Hier even ingelezen in de bereidingswijze/tijd, waar ik op de 3-2-1- methode uitkwam.
In de praktijk heeft dit minder letterlijk zo uitgepakt.

Lastig om de temperatuur weer op gang te krijgen naar 110C  nadat ik de ribs erop had gelegd.
Deze was aardig afgenomen. De bak met warm water er dus maar weer even uitgehaald en de schuiven open.
Maar goed, ook daardoor natuurlijk weer afname van temperatuur omdat de klep er weer af ging.

Als rub heb ik gekozen voor de basis BBQ rub.





Ribjes voorbeiden...







Nachtje de koelkast in onder de dekens...


Wakker worduuhhhh...


Na een (plusminus) 3 uurtjes de folie in met appelsap erbij...



Na een kleine 1,5 uur er maar af gehaald en uit de folie. (Ze waren al best gaar)


Kinderen wilde makkelijk. R?sti en aardappelkroketjes.


Schoon pa en ma waren er ook bij en die wilde wel de jodenhaasjes proeven.
Dus de BBQ nog even opgestookt en gaan met die ba... uhhh, haasjes.





Bedankt voor het lezen.  ;)
 
Het ziet er heerlijk uit!
 
O ja hoor, kom maar op met een stukkie!! ::)
 
Hoppa, dat zijn lekker ribben, laat maar door komen!
 
Ik ga het gewoon zeggen , heerlijk.
 
Ziet er goed uit  :p
 
daar had ik ook graag bij willen zijn  :)
 
Lekkere ribbels !
 
Morgen ga ik morgen hetzelfde klaarmaken.

8 ribbels staan nu in de rub, en morgen rond het middaguur gaan ze de Q op.
Ondanks de nog zachte temperaturen gaan ze toch geserveerd worden met echte winterkost... zuurkool!

Pics worden later in een ander topic geshowd...
 
Ziet er goed uit! Hoe laat is de volgende batch klaar??
 
Grote honger denk ik zo. Acht van die heerlijke ribben, lekker hoor.
 
Lekker. Bedenk me nu pas dat ik honger heb. Ga ook maar even snel wat maken, maar zal niet spannender worden vandaag dan beetje bacon met eitje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan