BasBQ
Beef en Steak

Spareribs eindelijk zoals het "moet"

 
 
 

Bart1978

Pitmaster
Berichten
788
Ik bedacht me opeens dat ik nog nooit spareribs heb gemaakt zoals het "moet". 3-2-1 methode wel eens gebruikt, maar nooit de moeite genomen om ze af te lakken. Vandaag dus maar eens doen op de juiste manier.

Bij de supermarkt lagen naturel ribben, niet dik bevleesd maar goed genoeg om te gebruiken.
Deze ontvliest met de achterkant van een theelepel.

Daarna ingesmeerd met mosterd en in de rub gezet. Op 1 rib heb ik zelfgemaakte rub volgens Noskos pulled pork rub gebruikt, de andere met Pork & Poultry van Grate Goods.

In folie ingepakt en even terug de koelkast in tot de barbecue op temp is.

Hierna op de bbq gelegd waar ik tussen de kolen 2 stukjes kersenhout heb gelegd. Temperatuur constant op 100/110 graden gehouden.

Na 2 uur ingepakt met boter, honing en appelsap. Na 1,5 uur uitgepakt en een kwartier laten drogen op de grill

Hierna 2 maal met een kwartier tussenpauze ingepakt met bbq saus (sweet dalton smokey bbq honey)
Hierna heerlijk gegeten, volgens de kenners (mijn zoons) lekkerder dan ze ooit gehad hebben. Ik ben bang dat ik dit vaker "moet" doen.
Volgende keer met lekker dikbevleesde ribben.
d8d01043258340398186ed69604c9cd6.jpg
c1e6b7603b50a28b76595bec008399b8.jpg
78795a69713eff12a987fe4c3506d221.jpg
a106974571060f467972d254d9579427.jpg
78f437727f6c09056356cdea57edb716.jpg
ca380997a27872db44510a8a984d470e.jpg
dff6204f5328c014e08639521eed94a9.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit. Nog verschil gemerkt met het niet aflakken?
 
Ziet er lekker uit. Nog verschil gemerkt met het niet aflakken?
Ja, het geeft toch een extra laag smaak. Naast de rub en de boter weer een extra laagje heerlijkheid en een lekker plakkerig laagje. Toch wel een toevoeging.

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Dat zijn mooie ribs geworden Bart šŸ˜‹

Nu je zoons niets anders meer willen wordt het tijd voor een grootverpakking Spareribs. Ik heb ze hier standaard in de vriezer liggen en ik vind het wel eens leuk om ermee te experimenteren kwa rubs en sauzen.
 
Ja, zeker.leuk, maar dan moet er eerst een grotere vriezer komen ben ik bang... ik zal eens bij mijn leidinggevende vragen of we daar nog plaats voor hebben...

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Ja, zeker.leuk, maar dan moet er eerst een grotere vriezer komen ben ik bang... ik zal eens bij mijn leidinggevende vragen of we daar nog plaats voor hebben...

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
Haha! Ja daar heb ik toen ik aan deze hobby begon ook voor moeten lobbyen bij mijn leidinggevende, maar die is achteraf maar wat blij dat die diepvries er staat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan