- Berichten
- 79
Goedenavond beste forumleden,
Afgelopen weekend was het eerste weekend dat ik in bezit ben van mijn BGE en heb er daarom ook zoveel mogelijk gebruik van gemaakt. Op vrijdag mijn eerste PP, zaterdag zelfgemaakte pizza en voor zondag stonden spare ribs op het programma. Voor dit gerecht had ik vier mooie ribs bij de slager gehaald en heb ik het 3-2-1 recept van Noskos gebruikt. Omdat ik eerder tijdens het PP gerecht moeite had om een temperatuur rond 120 graden te houden heb ik deze keer de temperatuur rustiger opgestookt en nadat ik de conveggtor had geplaatst langzaam naar een temperatuur tussen 107-120 graden opgestookt. Omdat ik het recept voor het eerst maakte heb ik mij exact aan de aanwijzingen gehouden voor wat betreft kruiden en het toevoegen van extra smaakstoffen tijdens het inpakken in folie.
Voor de eerste fase (3 uur) heb ik de ribs in een rekje geplaatst om zo voldoende plek te hebben op het rooster. Na het inpakken in folie heb ik de ribs per 2 ongeveer 75min laten garen. Voor de laatste fase heb ik 30min aangehouden om de ribs te laten drogen en ten slotte nog circa 40min voor de laatste garing met de glaze erop. Voor wat betreft het eindresultaat moet ik zeggen dat ik echt verbaasd was hoe lekker de ribs op deze manier smaakten. We vonden het een absolute hit die waarschijnlijk nog vaker terug zal komen!
Wat het tevens voor mij een succes maakte is dat ik voor mijn gevoel ook de temperatuur nu goed onder controle heb kunnen houden, waardoor ik tijdens de eerste fase nog lekker op mijn gemak een rondje heb kunnen hardlopen.
Tenslotte nog enkele foto's hieronder.
Afgelopen weekend was het eerste weekend dat ik in bezit ben van mijn BGE en heb er daarom ook zoveel mogelijk gebruik van gemaakt. Op vrijdag mijn eerste PP, zaterdag zelfgemaakte pizza en voor zondag stonden spare ribs op het programma. Voor dit gerecht had ik vier mooie ribs bij de slager gehaald en heb ik het 3-2-1 recept van Noskos gebruikt. Omdat ik eerder tijdens het PP gerecht moeite had om een temperatuur rond 120 graden te houden heb ik deze keer de temperatuur rustiger opgestookt en nadat ik de conveggtor had geplaatst langzaam naar een temperatuur tussen 107-120 graden opgestookt. Omdat ik het recept voor het eerst maakte heb ik mij exact aan de aanwijzingen gehouden voor wat betreft kruiden en het toevoegen van extra smaakstoffen tijdens het inpakken in folie.
Voor de eerste fase (3 uur) heb ik de ribs in een rekje geplaatst om zo voldoende plek te hebben op het rooster. Na het inpakken in folie heb ik de ribs per 2 ongeveer 75min laten garen. Voor de laatste fase heb ik 30min aangehouden om de ribs te laten drogen en ten slotte nog circa 40min voor de laatste garing met de glaze erop. Voor wat betreft het eindresultaat moet ik zeggen dat ik echt verbaasd was hoe lekker de ribs op deze manier smaakten. We vonden het een absolute hit die waarschijnlijk nog vaker terug zal komen!
Wat het tevens voor mij een succes maakte is dat ik voor mijn gevoel ook de temperatuur nu goed onder controle heb kunnen houden, waardoor ik tijdens de eerste fase nog lekker op mijn gemak een rondje heb kunnen hardlopen.
Tenslotte nog enkele foto's hieronder.