- Berichten
- 125
Laatst kon ik weer een jaartje bij mijn leeftijd optellen. Omdat de mensen die mij een beetje kennen wel weten wat ik leuk vind heb ik de boekenkast weer wat meer kunnen vullen met barbecue-kookboeken, en kon ik een mooie skillet en dutch oven aan de collectie toevoegen.
De skillet heeft inmiddels zijn vuurdoop gehad. We hadden een sateetje op het menu staan en ik vond dat deze simpele (maar lekkere) maaltijd wel een spectaculaire afsluiter kon gebruiken.
Nou kwam ik in één van mijn nieuwe boeken een recept tegen voor een soort s'more-taart in de skillet: bodem bedekt met chocolade, scheut liquor 43 erover, volbouwen met marshmallows en indirect op hoge temperatuur onder de deksel. Een paar minuten later is een pan vol bleke witte rondjes veranderd in een goudbruine, warme en smeuïge massa. Daar gaat nog een flinke scheut warme gezouten karamelsaus overheen en een handje gebroken hazelnoot.
Eten doe je met een biscuitje als lepel. Dikke klodder zoete zooi erop en happen maar!
Slecht? Ehhh... ja. Lekker? JAA
Plaatje bij het praatje:
De skillet heeft inmiddels zijn vuurdoop gehad. We hadden een sateetje op het menu staan en ik vond dat deze simpele (maar lekkere) maaltijd wel een spectaculaire afsluiter kon gebruiken.
Nou kwam ik in één van mijn nieuwe boeken een recept tegen voor een soort s'more-taart in de skillet: bodem bedekt met chocolade, scheut liquor 43 erover, volbouwen met marshmallows en indirect op hoge temperatuur onder de deksel. Een paar minuten later is een pan vol bleke witte rondjes veranderd in een goudbruine, warme en smeuïge massa. Daar gaat nog een flinke scheut warme gezouten karamelsaus overheen en een handje gebroken hazelnoot.
Eten doe je met een biscuitje als lepel. Dikke klodder zoete zooi erop en happen maar!
Slecht? Ehhh... ja. Lekker? JAA
Plaatje bij het praatje:
Laatst bewerkt: