Gents,
Ik heb even een issuetje met mijn short ribs bereiding.
Is een klein stukje van totaal 450 gram en 1 bot met Dalmatian rub.
Hij ligt op mijn camado die ik eerst even schoon heb gebrand en daarna de temperatuur heb verlaagd naar rond de 120 graden vanaf vanochtend een uurtje of 11.
Er heeft een rookpakketje met eiken op gelegen en die kwam erg laat tot ontbranding.
Het probleem is dat ik hem niet stabiel houd op een lage temperatuur...
Er liggen kolen in van dammers en daar gaat het normaal best op (al heb ik het nog niet vaak gedaan...)
Hij was netjes aan en ging naar 200 a 250 graden en daarna de plate setter erbij en het vlees erop en de temp laten zakken.
Rond de 115 ging het goed (dat was de temperatuur) maar na een uurtje liep hij langzaam terug en kwam hij ook onder de 90.
Schuif vol open maakte niets meer uit, de kolen waren uit....
Weer aangestoken en hij liep weer goed.
Vervolgens kickte ook het rookpakket in en ik had er weer vertrouwen in.
Na een uurtje weer ineens terugloop en ook wederom alles vol open gooien maakte niet meer uit en kon ik hem weer opnieuw aansteken.
Daarna met alles vol open op 120 graden kunnen houden en ook nu nog staat de onderste schuif vol open (alleen het rooster ervoor nu) en de margrietschijf op 75% dicht.
Ik snap echt niet waarom hij iedere keer uit gaat en het ding moeilijk doet.
De Grill guru is helemaal schoongemaakt en heeft nieuwe kolen erin.
Heeft iemand enig idee?
Inmiddels staat hij nu een tijdje op 120 graden (vlees is 71 nu) maar alles staat dermate open dat als hij nu gaat zakken ik weer de lighter erbij mag pakken...
zucht..
Ik heb even een issuetje met mijn short ribs bereiding.
Is een klein stukje van totaal 450 gram en 1 bot met Dalmatian rub.
Hij ligt op mijn camado die ik eerst even schoon heb gebrand en daarna de temperatuur heb verlaagd naar rond de 120 graden vanaf vanochtend een uurtje of 11.
Er heeft een rookpakketje met eiken op gelegen en die kwam erg laat tot ontbranding.
Het probleem is dat ik hem niet stabiel houd op een lage temperatuur...
Er liggen kolen in van dammers en daar gaat het normaal best op (al heb ik het nog niet vaak gedaan...)
Hij was netjes aan en ging naar 200 a 250 graden en daarna de plate setter erbij en het vlees erop en de temp laten zakken.
Rond de 115 ging het goed (dat was de temperatuur) maar na een uurtje liep hij langzaam terug en kwam hij ook onder de 90.
Schuif vol open maakte niets meer uit, de kolen waren uit....
Weer aangestoken en hij liep weer goed.
Vervolgens kickte ook het rookpakket in en ik had er weer vertrouwen in.
Na een uurtje weer ineens terugloop en ook wederom alles vol open gooien maakte niet meer uit en kon ik hem weer opnieuw aansteken.
Daarna met alles vol open op 120 graden kunnen houden en ook nu nog staat de onderste schuif vol open (alleen het rooster ervoor nu) en de margrietschijf op 75% dicht.
Ik snap echt niet waarom hij iedere keer uit gaat en het ding moeilijk doet.
De Grill guru is helemaal schoongemaakt en heeft nieuwe kolen erin.
Heeft iemand enig idee?
Inmiddels staat hij nu een tijdje op 120 graden (vlees is 71 nu) maar alles staat dermate open dat als hij nu gaat zakken ik weer de lighter erbij mag pakken...
zucht..