- Berichten
- 4.859
Shakshuka is in veel variaties te maken. Snel klaar en altijd leuk, zeker op de Q.
Vandaag van vrouwlief een recept gekregen voor een mexican style.
Q klaar maken om te wokken. Briketten en houtskool op temp laten komen. Wok erop en wachten tot temp in de dome 200C is
Uien, knoflook, parika in tomaat wokken. (let op, temp is hoog en kan niet getemperd worden. )
Vervolgens gepelde tomatenblokjes, bonen en kruidenmix erbij. Door elkaar scheppen en 4 min warm laten worden.
Kuiltjes maken, eitjes erbij en met deksel 4 min laten garen. Daarna deksel eraf en ff 3 min laten "drogen". De kuiltjes voor mijn eieren zijn net te diep.
Opdienen met avocade, feta en tortilla en dan weg peuzelen
Vandaag van vrouwlief een recept gekregen voor een mexican style.
Vegetarische Mexicaanse shakshuka
Shakshuka, maar dan op z'n Mexicaans. Dit gerecht is een kruising tussen chili sin carne en shakhuka. Een lekkere en snelle vegetarische maaltijd.
foxilicious.nl
Q klaar maken om te wokken. Briketten en houtskool op temp laten komen. Wok erop en wachten tot temp in de dome 200C is
Uien, knoflook, parika in tomaat wokken. (let op, temp is hoog en kan niet getemperd worden. )
Vervolgens gepelde tomatenblokjes, bonen en kruidenmix erbij. Door elkaar scheppen en 4 min warm laten worden.
Kuiltjes maken, eitjes erbij en met deksel 4 min laten garen. Daarna deksel eraf en ff 3 min laten "drogen". De kuiltjes voor mijn eieren zijn net te diep.
Opdienen met avocade, feta en tortilla en dan weg peuzelen