BasBQ
Beef en Steak

Satétjes en meer

pip

Vuurmaker
Berichten
96
D00CF45C-EC81-4E69-9D3F-F785AC537F8E.jpeg

650220B3-914F-469E-93E2-3E810A1DB9E3.jpeg

0986B8C1-E41E-4A10-98F8-E4B6038FCB9B.jpeg


Een paar foto’s van een sessie met wat saté en andere spiesjes, en groenten. Saté blijft toch een favoriet, jeugdsentiment want barbecue was spiesjes eten bij ons ;) Soms van die bizar gemarineerde spiesjes uit de supermarkt, maar dat mocht de pret niet drukken.

We hadden “Île flottante” na, maar dan met rijstcustard ipv gewone custard:

44C8CDAD-F98E-4D3E-A73E-7A281A0790DD.jpeg


Ook nog een andere “low and slow” sessie op mijn gehackte smoker, maar ik ben vergeten het eindresultaat te fotograferen! Was toch erg lekker, spareribs volgens het “Amazing ribs / Meathead” recept:

691181E4-628E-463E-AFBD-41B9E98F347F.jpeg


met meringuetaartje uit de oven na:

F154F3FE-1096-4112-B8C2-796409A5C230.jpeg
 
In één woord genieten dus! Ziet er geweldig uit allemaal.
 
  • Leuk
Waarderingen: pip
Dit ziet er heerlijk uit! Mag ik jou vragen hoe jij de saté hebt gemarineerd?
 
  • Leuk
Waarderingen: pip
Lekker maaltje hoor. Ziet er allemaal heerlijk uit
 
  • Leuk
Waarderingen: pip
Ja hoor. Voor 1 kilo vlees (schouder van varken, of kippendij):
-1 ui
-bolletje knoflook gepeld
-2 theelepels korianderzaad gemalen
-1 theelepel komijnpoeder
-100 gr ketjap manis
-citroensap van 1/2 of 1 citroen
-zout en peper

In staafmixer doen en vlees hiermee marineren, paar uurtjes. (Langer kan voor melig vlees zorgen.)

Ik vind dit ‘t lekkerste, ik heb eerder rubs gebruikt, maar die schroeiden niet zo lekker aan.
 
Ja hoor. Voor 1 kilo vlees (schouder van varken, of kippendij):
-1 ui
-bolletje knoflook gepeld
-2 theelepels korianderzaad gemalen
-1 theelepel komijnpoeder
-100 gr ketjap manis
-citroensap van 1/2 of 1 citroen
-zout en peper

In staafmixer doen en vlees hiermee marineren, paar uurtjes. (Langer kan voor melig vlees zorgen.)

Ik vind dit ‘t lekkerste, ik heb eerder rubs gebruikt, maar die schroeiden niet zo lekker aan.

Dankjewel, deze gaat op het lijstje voor morgen :)
 
  • Leuk
Waarderingen: pip
Dit is trouwens de pindasaus die ik een keertje uit een Engelstalig kookboek heb gehaald. Hij is goed en vooral simpel! (Geen snijwerk, aanfruiten enzo.)


• 3 eetlepels pindakaas met stukjes
• 125 ml water
• Knoflookpoeder
• Zout naar smaak
• 2 theelepels palmsuiker of bruine basterdsuiker
• Vers citroensap of tamarindepulp naar smaak
• Eventueel ½ theelepel trassi/garnalenpasta of ansjovispasta

Water voor het verdunnen of eventueel kokosmelk. Eventueel sambal.
 
Goed om te horen. Saté blijft toch een classic voor de meeste mensen die in Nederland zijn opgegroeid met bbq :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan