NielsNH
Vuurmaker
- Berichten
- 76
Weer een weekend voorbij, weer een low & slow sessie gedaan. Deze keer stonden er runderwangen op het menu. Het recept was een samenraapsel van verschillende recepten die ik hier en elders had gevonden, maar de afwerking was initieel het idee van @L... Wat vlees, salsa en guacamole op een taco, altijd een feest in de mond!
Ik ben begonnen met een kilo runderwangen. Deze heb ik gerubd met gerookte paprikapoeder, lookpoeder, chilliepoeder en PeZo.
Daarna de GMG opgestart en naar 115°C gebracht. De runderwangen hebben er zo ongeveer een twee uurtjes opgelegen tot de stall begon (68°C).
Daarna heb ik ze in een alu bak gedaan met wat runderbouillon, blauwe Chimay en boter. Ik heb ze nog een uurtje of twee laten doorgaren tot ze 98°C interne temperatuur hadden. Ze hadden hiervoor de rook al mooi opgenomen.
Daarna uit elkaar getrokken en smullen maar!
Het vlees was op zich was overheerlijk en we hebben er goed van gegeten, maar ik vond dat het eigenlijk nogal droog was en toch niet zo gemakkelijk uit elkaar te trekken was. Het vet was ook nog niet helemaal mooi gesmolten, vond ik. Met 98°C IT vermoedde ik echter dat ze klaar waren, maar misschien moesten ze toch nog langer doorgegaard hebben. Geen idee waar het aan kan liggen. Volgende keer ga ik dit eens maken met varkenswangen, misschien dat dit iets beter lukt.
Bedankt voor het kijken en tot volgende week!
Ik ben begonnen met een kilo runderwangen. Deze heb ik gerubd met gerookte paprikapoeder, lookpoeder, chilliepoeder en PeZo.
Daarna de GMG opgestart en naar 115°C gebracht. De runderwangen hebben er zo ongeveer een twee uurtjes opgelegen tot de stall begon (68°C).
Daarna heb ik ze in een alu bak gedaan met wat runderbouillon, blauwe Chimay en boter. Ik heb ze nog een uurtje of twee laten doorgaren tot ze 98°C interne temperatuur hadden. Ze hadden hiervoor de rook al mooi opgenomen.
Daarna uit elkaar getrokken en smullen maar!
Het vlees was op zich was overheerlijk en we hebben er goed van gegeten, maar ik vond dat het eigenlijk nogal droog was en toch niet zo gemakkelijk uit elkaar te trekken was. Het vet was ook nog niet helemaal mooi gesmolten, vond ik. Met 98°C IT vermoedde ik echter dat ze klaar waren, maar misschien moesten ze toch nog langer doorgegaard hebben. Geen idee waar het aan kan liggen. Volgende keer ga ik dit eens maken met varkenswangen, misschien dat dit iets beter lukt.
Bedankt voor het kijken en tot volgende week!