BasBQ
Beef en Steak

Rundersparibs (Beef back ribs)

MeneerVermeer

Tondelzoeker
Berichten
4
Na lange tijd weer is een post! Vandaag Beef back ribs gemaakt om te proberen. Stukje van 2kg besteld bij de online slager.
1000026469.jpg


Laten ontdooien om hem vervolgens in te rubben met een mooi mengsel en een nachtje te laten intrekken in de koelkast.
1000026470.jpg


Volgende dag is die om 11:45 op de bbq gegaan met wat eikenwhisky rookhout snippers welke ik eerst heb laten weken in water. Temperatuur staat tussen de 110 en 120. Na 2,5 uur heb ik hem ingepakt met aluminium folie.
1000026523.jpg

Bij een temperatuur van 90 graden in de kern het rib eraf gehaald (rond 18:00 uur) en even laten rusten....

Nu smullen maar!
1000026538.jpg

1000026541.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er lekker uit. Was het eindresultaat naar wens?
Het eindresultaat vond ik zeker niet tegen vallen. Het vlees was nog goed mals en lekker juicy. Alleen de rooksmaak konden we er slecht uithalen dus dat ga ik de volgende keer denk ik anders doen
 
Ziet er goed uit en een mooie kleur ook !!!
 
Ziet er lekker uit.
Voor de bereidingen die wat langer duren kies je beter voor hout shunks ipv van snippers.
Die gaan langer rook geven dan d e snippers.
 
Terug
Bovenaan Onderaan