Beef en Steak

Rosbief van de WGA

 
 

LeonQ

Vuurmaker
Berichten
64
Tweede paasdag vandaag. Na de heerlijke zalm van gisteren staat er vandaag rosbief op de planning.

Alles begint met een mooi stukje rosbief van een gram of 500.

20160328-rosbief01.jpg


Bereiding vandaag is zeer eenvoudig, alleen rondom wat (zee)zout en peper.

20160328-rosbief02.jpg


De Q (WGA) klaar gemaakt voor indirect grillen.

20160328-rosbief03.jpg


Nadat de Q een mooie temperatuur van 130 graden bereikt had bij het koude gedeelte kon de rosbief op het rooster. Eerst indirect.

20160328-rosbief04.jpg


Rustig wachten totdat hij een kerntemperatuur van 50 gr bereikt.

20160328-rosbief05.jpg


Dit gebeurde bij mij na ongeveer 45 min. De rosbief ziet er dan zo uit:

20160328-rosbief06.jpg


Dan kan de temperatuurmeter eruit en mag de rosbief nog even drie minuten per kant boven de hete kolen.

20160328-rosbief07.jpg


Klaar en in de folie om te rusten (10 minuten minimaal).

20160328-rosbief08.jpg


Mooi stukje vlees!

20160328-rosbief09.jpg


Snijden maar:

20160328-rosbief10.jpg


20160328-rosbief11.jpg


En smullen maar!

20160328-rosbief12.jpg
 
Top top ziet er super! Heerlijk!
 
Mooie run, en wederom weer een mooie rapportage.
Ziet er heerlijk uit en mijn maag begint al weer te knorren of moet ik zeggen loeien...
 
Heerlijk, moeten we hier ook maar weer eens gaan maken!
 
Lekker!
 
Mooi stuk vlees. Garing ziet er super uit
 
Mooi resultaat!
 
Terug
Bovenaan Onderaan