Tweede paasdag vandaag. Na de heerlijke zalm van gisteren staat er vandaag rosbief op de planning.
Alles begint met een mooi stukje rosbief van een gram of 500.
Bereiding vandaag is zeer eenvoudig, alleen rondom wat (zee)zout en peper.
De Q (WGA) klaar gemaakt voor indirect grillen.
Nadat de Q een mooie temperatuur van 130 graden bereikt had bij het koude gedeelte kon de rosbief op het rooster. Eerst indirect.
Rustig wachten totdat hij een kerntemperatuur van 50 gr bereikt.
Dit gebeurde bij mij na ongeveer 45 min. De rosbief ziet er dan zo uit:
Dan kan de temperatuurmeter eruit en mag de rosbief nog even drie minuten per kant boven de hete kolen.
Klaar en in de folie om te rusten (10 minuten minimaal).
Mooi stukje vlees!
Snijden maar:
En smullen maar!
Alles begint met een mooi stukje rosbief van een gram of 500.
Bereiding vandaag is zeer eenvoudig, alleen rondom wat (zee)zout en peper.
De Q (WGA) klaar gemaakt voor indirect grillen.
Nadat de Q een mooie temperatuur van 130 graden bereikt had bij het koude gedeelte kon de rosbief op het rooster. Eerst indirect.
Rustig wachten totdat hij een kerntemperatuur van 50 gr bereikt.
Dit gebeurde bij mij na ongeveer 45 min. De rosbief ziet er dan zo uit:
Dan kan de temperatuurmeter eruit en mag de rosbief nog even drie minuten per kant boven de hete kolen.
Klaar en in de folie om te rusten (10 minuten minimaal).
Mooi stukje vlees!
Snijden maar:
En smullen maar!