Goedenmiddag medegenoten,
Afgelopen zaterdag heb ik een pulled pork sessie gedaan. Vrijdagochtend heb ik een mooi stuk procureur gehaald van 1,2 kg (wij zijn maar met z'n 2'en) en in de rub gezet. Zaterdag ochtend om 8 uur de bbq aangezet en (duurde even voordat ie lekker op gang was), om kwart voor 10 de PP erop. De dome temperatuur heb ik de eerste uren gemeten, die kwam niet boven de 107 graden uit. Gedurende de sessie heb ik een lekbak met appelsap onder de pulled pork gehad. Na zo'n 3 (kwart voor 1) uur heb ik de thermometer in het vlees gestoken om de kerntemperatuur te checken. Op dat moment zat de Pulled Pork al in de zone met een temperatuur van 68 graden. Op dat moment heb ik de pulled pork ingepakt in alufolie. Om half 5 heb ik de pulled pork weer uit het alufolie gehaald om een meer droge korst te krijgen en om hem mooi af te lakken met bbq saus. Om kwart voor 6 werd de 88 graden aangetikt en heb ik de pulled pork van de q afgehaald en goed ingepakt. So far, so good. Echter, het pullen ging erg zwaar. Ik had het idee dat het vlees van gaarheid uit elkaar zou vallen, maar er bleek meer kracht voor nodig te zijn.
What did I wrong? Misschien had ik de kerntemperatuur ook op een ander deel moeten meten, misschien had ik toch injecties moeten gebruiken? Of klopt het dat het pullen wat zwaar kan gaan? Misschien te snel gaan pullen (al was het vochtverlies minimaal)?
Het eindresultaat smaakte gelukkig prima, daar was helemaal niets mis mee!
Afgelopen zaterdag heb ik een pulled pork sessie gedaan. Vrijdagochtend heb ik een mooi stuk procureur gehaald van 1,2 kg (wij zijn maar met z'n 2'en) en in de rub gezet. Zaterdag ochtend om 8 uur de bbq aangezet en (duurde even voordat ie lekker op gang was), om kwart voor 10 de PP erop. De dome temperatuur heb ik de eerste uren gemeten, die kwam niet boven de 107 graden uit. Gedurende de sessie heb ik een lekbak met appelsap onder de pulled pork gehad. Na zo'n 3 (kwart voor 1) uur heb ik de thermometer in het vlees gestoken om de kerntemperatuur te checken. Op dat moment zat de Pulled Pork al in de zone met een temperatuur van 68 graden. Op dat moment heb ik de pulled pork ingepakt in alufolie. Om half 5 heb ik de pulled pork weer uit het alufolie gehaald om een meer droge korst te krijgen en om hem mooi af te lakken met bbq saus. Om kwart voor 6 werd de 88 graden aangetikt en heb ik de pulled pork van de q afgehaald en goed ingepakt. So far, so good. Echter, het pullen ging erg zwaar. Ik had het idee dat het vlees van gaarheid uit elkaar zou vallen, maar er bleek meer kracht voor nodig te zijn.
What did I wrong? Misschien had ik de kerntemperatuur ook op een ander deel moeten meten, misschien had ik toch injecties moeten gebruiken? Of klopt het dat het pullen wat zwaar kan gaan? Misschien te snel gaan pullen (al was het vochtverlies minimaal)?
Het eindresultaat smaakte gelukkig prima, daar was helemaal niets mis mee!