BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork "redden"

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
503
Ik heb in drente een paar weken geleden een pulled pork gemaakt.
Maar dat is niet helemaal goed gegaan.

toen hij er 12 uur op lag (03.00) ben ik gan slapen en heb alle kolen die ik nog had in de mand gedaan.
Maar door de buitentemperatuur (tussen de 0 en -6 graden)  en de wind heeft hij het niet gered tot smorgens 09.00 uur.
Toen ik wakker werd was hij uit (geen grammetje kolen meer over) en was de kern gezakt naar 56 graden.
Hoe lang hij al uit was en tot welke temp de kern is geweest laat zich enkel maar raden.
Er zat een digiQ op de smoker maar geen idee hoe die het heeft afgehandeld
Men zegt dat hij tussen 7 en 7.30 uur begon te piepen, maar of dat klaar betekende of uit.....zeg het maar.

(jajajaja, alles heel stom allemaal maar ik had het koud en ik......ehhhhhhhh had en klein alcoholisch versnaperingetje genuttigd......en dan slaap je best lekker en vast)

De pulled pork was als eindresultaat helaas droog
Hij stond in een Jerk marinade en daar keek ik eigenlijk zo naar uit.

Is hij nog te redden?
Ik zat te denken aan een jus ( maar welke? ) met de kruiden van de Jerk
en dan nog even laten sudderen?

Wat zouden jullie doen?

 
Ik zou eerst eens proberen om een klein beetje op te warmen met een scheutje cola of appelsap, als dat verdampt tijdens het opwarmen heb je best kans dat het nog wel meevalt.
 
Ik denk dat het niet te redden is,boetekleed aan en naar de hond van de buren,en op naar de volgende.
 
Hier heb ik geen ervaring mee. Wat Dennis zegt klinkt logisch.
Laat ons wel weten hoe het uitpakt.
 
ik ga een beetje doen met appelsap of cola (cola = zoet......minder bij een jerk, maar appel eigenlijk ook niet zo...)
en toch maar een beetje met een jerk gekruid bouillonnetje

Ben natuurlijk weer de enige waar de PP niet 100% gelukt is... :-[

Welke saus zou lekker smaken over een jerk pulled pork.
Ik doe normaal nooit de mosterdsaus, maar de bbqsaus van Dennis (noskos)
 
Om toch de smaak van de Jerk te behouden heb ik vandaag een bouillon gemaakt.

1 liter groente bouillon.
Daar heb ik de jerk ingredienten 15-20 minuutjes in mee laten pruttelen
Hoeveelheden heb ik op gevoel gedaan.
Droog een klein theelepeltje, vers 1 stuks.
Madam Janette of adjoema
lenteuitje
knoflook
stukje verse gember
verse tijm
all spice (piment)
zeezout
bruine suiker
verse peper
nootmuskaat
kaneel

In mijn recept zit ook nog 250 ml sinasappelsap, maar dat hebben we niet gedaan.
ik heb wel de rasp van de schil gedaan (1/2 sinasappel) maar deze maar 10 minuutjes.

Alles gezeefd en ongeveer 250 ml bij 450 gr PP gedaan in een rechthoekige schaal.
Alu er overheen en klein gaatje geprikt voor de stoom.
half uurtje in de oven bij 175 graden

Het is verrassend mooi uitgepakt.
De geur en smaak van de jerk is mooi gebleven.
Vlees mooi warm en minder droog
Lekker op een broodje met coleslaw en toch gewoon de BBQ saus van Noskos.
Die past er prima bij.

De overige bouillon in ijsklontjes zakjes gedaan en de vriezer in.
Die gebruiken we bij de volgende keer (nog 2 porties over)

Test geslaagd
 
Respect hoor, dat je dat zo goed hebt opgelost, echt goed gedaan, en wat fijn dat het gelukt is!
 
Knap hoor had het nooit verwacht petje af.
 
Mooi dat het gelukt is!
 
Terug
Bovenaan Onderaan