BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork and spareribs

 

ja4

Tondelzoeker
Berichten
20
Al met enige regelmaat pp gemaakt echter nooit gedocumenteerd. Door de vele goeie posts ook hier mijn verslag. :)

Nadat de ingevroren pp een succes was, bereid ik deze keer twee procureur stukken. Een groot deel van het resultaat zal na de bereiding worden vacu?m verpakt voordat het de vriezer ingaat.

De pulled Pork wordt volgens het welbekende noskos recept gemaakt zonder aanpassingen (never change a winning team)

Om de vrije ruimte te benutten worden ook spareribs bereid volgens het recept van smokey goodness. Ben benieuwd hoe deze zullen smaken...

Tot op heden is de enige uitdaging het kouder weer. Het is de eerste keer dat de smoker met kouder weer aangaat waardoor de luchtgaten wat  meer open staan en het opwarmen langer duurt dan gewend.

Zal het draadje updaten met voortgang
6cd9a1fbe7bd38929fc6172f3c214456.jpg
7bb593e1eb6fb50afc96f4a5ffcc2217.jpg
6f4a2982a226c6ac1ec21f468ca2f950.jpg
12a0a7f76b5fdeb368c4bbae0b38d2ed.jpg
29fb19e299baec8ef7f8826cc9861e46.jpg
923d5b7c63e00ef6bb1fccb0a8930d67.jpg
5c796ef7a0ba11d7f4307f36eacac829.jpg
6bdb0b71149a3ee0873df0c2968b6f2a.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk
 
Ziet er al goed uit. Je weet zeker alle ruimte te benutten.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Lekker bezig, veel plezier!
 
Ha precies wat ik nodig heb hier op kantoor. Een goed verhaal met een smakelijk einde vanavond.

have fun!
 
Thx!

We zijn inmiddels 2 uurtjes verder en de pp komt langzaam op temperatuur. De luchtaanvoer staat als vanouds weer op een kiertje ...zonnetje? ...

Ben benieuwd hoe de kooltjes (3 kilo flamy) het zullen uithouden. Doorgaans heb ik net genoeg voor een pp sessie. Hoeveel kilo is gebruikelijk voor een sessie van 10 tot 12 uur op een medium smoker?

De spare ribs kunnen zo worden ingepakt. Nog 1 keer sprayen en dan in de aluminiumfolie. Deze keer geen whiskey maar donkere goeie rum gebruikt doordat de whiskey verdwenen is .

f56bbc46ad6b782c82dd6e071ce17b96.jpg
87d3b15aa7e105e71819be75ef8bf1fb.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk
 
Na het verpakken zal de smoker 2 uur aan een stuk doorgaan...

f220a29811f843207721fb2faf6df3c3.jpg
c0fa1cf7721a76020c00536ec3e04a3c.jpg
4161388b414e8ecbfb527904e5a7c795.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk
 
Was voorzichtig met sriracha chili saus wat achteraf niet nodig was. Mag meer pit hebben daar de zoete end glaze de scherpte wegneemt.

De pp is net gemopped en gaat langzaam naar de 88 c... (foto 3)

Kooltjes moeten bijvullen daar er niet veel meer over was.
54723e63bdc8e04620e94cbf13ba39cc.jpg
42700aad9a6e9a2935305c27ed289591.jpg
a423849b968fcb58fb786e82d48793f6.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk

 
Einde komt in zicht! Pp heeft de 88 graden aangetikt. Nog 1 uurtje rusten voordat de eind saus erover kan.
8393613a3b7be0666c12c6ac2f42eedd.jpg
ab256b5cc18fc7bb1c4bc1f825960546.jpg
7544902d8c3949c780be4a84e6808844.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk

 
En waar kunnen we ons melden om te helpen opeten?? Ziet er goed uit. 

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
W O W. Lekker hoor. En dat je nog een uur geduld weet te bewaren


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bart1978 zei:
En waar kunnen we ons melden om te helpen opeten?? Ziet er goed uit. 

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
Hehe

Thx!

Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk

 
BuKu78 zei:
W O W. Lekker hoor. En dat je nog een uur geduld weet te bewaren


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
wachten wordt beloond met een stevig uurtje pullen wat de eetlust ten goede komt!

Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk
 
Bijgaande het resultaat van een run van 12 uur.

De ribs waren mals en smaakvol. Next time a bit more spice... Twijfel nog of het 3 2 1 noskos recept beter is in vergelijking met die van smokey goodness.

De pulled Pork van noskos is een blijvertje! Monstertje op een klein broodje was genieten.

Het is opvallend dat bij het maken van twee stukken, 1 beduidend malser en vochtiger is dan de andere. Dit terwijl de stukken van 1 leverancier komen en exact hetzelfde zijn bereid...

Morgen nog een coleslaw salade maken en het avondeten is geserveerd!
5f8d61409eaf7db5f213a0e8400bc6b4.jpg
dad26c9a489c868061456683da4985ad.jpg
5d10668798c5f53e2982a71211639f1d.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

De 2 stukken mogen dan van hetzelfde ras en van dezelfde slager zijn, ze komen waarschijnlijk niet van hetzelfde varken... Heb je beide stukken even lang op de BBQ gehad en beide met een prikker gecontroleerd op tenderness? Pulled pork is niet altijd klaar bij 88 graden
 
Gratz met knorrie!

Ceriel +1
 
Ceriel zei:
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

De 2 stukken mogen dan van hetzelfde ras en van dezelfde slager zijn, ze komen waarschijnlijk niet van hetzelfde varken... Heb je beide stukken even lang op de BBQ gehad en beide met een prikker gecontroleerd op tenderness? Pulled pork is niet altijd klaar bij 88 graden

Thx!

Beide stukken bevonden zich even lang op de bbq. Ook geen bijzonderheden mbt de plaatsing.

De tip mbt een prikker neem ik mee voor de volgende keer! Is er een max mbt temp wanneer de prikker test niet het gewenste resultaat laat zien?



Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk

 
Dat ziet er lekker uit gefeliciteerd met je sticker  :)
 
Gefeliciteerd ziet er prima uit

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan