BasBQ
Beef en Steak

Puerco pibil

Update:
Heb rond 13.15 uur de Black basterd aangestoken om rond 14 de puerco pibil erop te kunnen doen. Terwijl de Q aan het opwarmen was heb ik het vlees incl marinade in een met bananenbladeren bekleedde ovenschaal gedaan. Ik heb het geheel goed ingepakt met de bladeren en afgedekt met alu folie.
Het vlees rook trouwens geweldig, een overdaad aan kruiden. Nu maar hopen dat het weer goed uitpakt.
744d4f3f930c08c291cccb977d488312.jpg

a36504c0f538085710c62193440b5e65.jpg

567acff4e55c1a5710d0a7f7018df3e7.jpg

90d6b6fb8bb991c0ea2c90e84ebd9a26.jpg

670ef59564ea1d6da664e5df170f71ac.jpg

a165923cfb997a7309a8e5cb25956474.jpg

M'n setup is vandaag een beetje vreemd 2 Q's en 1 HM. Maar ben op de WSM circa 1kg beef jerky aan het drogen.
 
Jij maakt er echt een lekker dagje van!
 
Goed bestede zondag.
 
Laatste update:
Na een kleine 4 uur op circa 160c was het dan zover, uitpakken maar.
26700b22878f1d7fa12c588ff88ee8cb.jpg

384ed60f58752103f1cabf1d879671ba.jpg

Bij het opmaken kwam de heerlijke geur ons meteen tegemoet. Het vlees was goed zacht geworden en viel makkelijk uit elkaar.
Het was aan de pittige kant, niet heel heet maar er zat absoluut kracht aan. Ik had trouwens 2 rode madame jeanette. Het recept zegt 2 habaneros maar de jeanettes zijn even heet.
We waren al begonnen met eten en toen bedacht ik me dat ik nog een fotootje moest maken dus helemaal mooi is hij niet:
07ec1523d0b28e67aa9c6ddad0412250.jpg
 
Oeff, ook lekker dit. Ga je dit ook in het receptendeel posten, dan ik het op mijn todo lijst zetten
 
Ziet er top uit, receptje graag! ;)
 
Die moet idd op de todo lijst.  Ziet er super uit.
 
Wauw super! Ziet er lekker uit!
 
Reboot zei:
Hi Bert,
Achiote is de boom en in de vrucht zitten de annatto zaadjes. En van de zaden maak je weer de achiote pasta.

Ben trouwens ook erg benieuwd naar jouw polo pibil.

Heb geen echt recept voor de Pollo.
Deze zomer lekkere ribs gegeten in de jungle van Mexico en met handen en voeten een recept ontfutseld aan de plaatselijke pitmaster en dit had het over dit goedje. terug in de bewoonde wereld dit opgesnord en meegenomen.

 
Bedankt voor alle leuke reacties!
Ik zal het recept in het recepten deel plaatsen.
 
Reboot zei:
BertM zei:
PS, je foto's zijn  wel erg groot  :-O :-O
Heb ik iets verkeerd gedaan? Kan ik ze beter anders uploaden?

Moest aardig schuiven op een niet breedbeeld scherm.
Ik verklein meestal de foto's die post, is ook handig voor de mensen met een modem  ;)
 
Hierbij de link naar het recept:
Puerco pibil
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=12880
 
Terug
Bovenaan Onderaan