Beef en Steak

Procureur steaks a la Noskos

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Gent
  • Startdatum Startdatum
 
 
 

Gent

Stoker
Berichten
257
Hi all,

Even geleden sinds mijn laatste post. Zeker wel de kamado aan gehad maar om nu steeds dezelfde entrecotes en picanhas te delen…

Maar vandaag eens Procureur steak geprobeerd. Ik had nog een lekker stuk van 1,3kg in de vriezer liggen. Ontdooid, gekruid, kamado indirect op 140 graden gezet en wachten maar. Gewacht tot een kern van 82 en toen afgelakt met een mix van; appelazijn, bbq saus en honing. (3lps, 4 lps en 1 lepel)

O ja, en natuurlijk 2 blokjes kersenhout voor de smaak.

Hier het resultaat:
00EA7A78-5DE2-40A6-9EC7-F0C8710BBAFC.jpeg


5FADC4C9-BE82-4A77-B701-0D6C0F889440.jpeg


3AB47355-1ACD-4F6B-82C3-C28C0F6B6FF3.jpeg


2F0FA4E6-3C7D-4834-9DF4-8B59648336C5.jpeg


Om eerlijk te zijn ben ik geen varkensvlees fan, ik zit er snel vol van en vind het een tikje te droog vergeleken met rund. Maar het was wel lekker!
 
ziet er wel erg lekker uit. hoog tijd dat ik het ook eens ga maken.

je zou het vlees nog even in een natte pekel kunnen leggen om uitdrogen te voorkomen
 
Ziet er goed uit .ik heb meestal dat rundvlees iets droger word dan varkens ,want dat is iets vetter natuurlijk.
 
Ligt ook beetje aan het soort denk ik. Maar het is in ieder geval leuk om te bereiden!
 
Ik denk dat je meer naar uw kerntemperatuur moet kijken.
Een mager stuk varkensvlees kan inderdaad snel droog worden.
Een steak ook maar dat voelt toch nog anders in de mond, omdat de vezels groffer zijn denk ik.
Bij de juiste kerntemperatuur kan mager varkensvlees ook lekker zijn.
Hier thuis gaat mager varkensvlees enkel nog in de wok.
Dunne slierten snijden en dan met zeer hoge temperatuur kort in de wok.

Welke kerntemperatuur heb je aangehouden voor de procureur steak?
 
Ik denk dat je meer naar uw kerntemperatuur moet kijken.
Een mager stuk varkensvlees kan inderdaad snel droog worden.
Een steak ook maar dat voelt toch nog anders in de mond, omdat de vezels groffer zijn denk ik.
Bij de juiste kerntemperatuur kan mager varkensvlees ook lekker zijn.
Hier thuis gaat mager varkensvlees enkel nog in de wok.
Dunne slierten snijden en dan met zeer hoge temperatuur kort in de wok.

Welke kerntemperatuur heb je aangehouden voor de procureur steak?
Noskos gaf aan 85 graden. Ik heb ze er bij 82 afgehaald..

Hoe hoger hoe malser?
 
Niet altijd, uw vlees kan uitdrogen.
Maar in uw geval was iets hoger in temperatuur misschien beter geweest.
Bij pulled pork is dat ook zo.
 
Terug
Bovenaan Onderaan