- Berichten
- 109
Gisteren een PPP gemaakt (Paas Pulled Pork). In onze vakantie in Amerika kwam ik bij een bbq joint die met een smoker aan straat stond en heerlijke pulled pork, brisket, kip en ribs verkocht. Ik vroeg hem wat hij met de pp deed en hij gaf aan een brine te gebruiken. Dit weekend heb ik hetzelfde gedaan.
Keurig in bbq kledij
De brine:
In de rub: deze rub heb ik gekocht in San Francisco. Op Fishermans wharf heb je een winkel met alleen bbq rubs, sausjes en meer. Walhalla voor bbqgenootschappers.
Om 9.45 op de bbq. Nieuwe kokosnoot briketten gebruikt. Temperatuur was mega constant. Super fijn. Nog even weggeweest om broer te helpen met verplaatsen meubels en temperatuur was maar 3 graad gestegen.
Na een sausje, een paar uur aluminium folie en een uur rusten kon ik losgaan met mijn claws
De eind saus maakte het echt af. Opgevangen pp vocht, bbq saus uit USA van eerder genoemde winkel en wat appel azijn en worchestershire.
Resultaat: erg lekker. Grote stukken waren erg mals. Sommige iets minder. De USA pp wint het nog van deze, maar heeft misschien ook met de hele ervaring te maken.
Top sessie
Brine recept: https://koksland.nl/de-perfecte-pulled-pork-maken-met-een-brine/
Rub:
Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Keurig in bbq kledij
De brine:
In de rub: deze rub heb ik gekocht in San Francisco. Op Fishermans wharf heb je een winkel met alleen bbq rubs, sausjes en meer. Walhalla voor bbqgenootschappers.
Om 9.45 op de bbq. Nieuwe kokosnoot briketten gebruikt. Temperatuur was mega constant. Super fijn. Nog even weggeweest om broer te helpen met verplaatsen meubels en temperatuur was maar 3 graad gestegen.
Na een sausje, een paar uur aluminium folie en een uur rusten kon ik losgaan met mijn claws
De eind saus maakte het echt af. Opgevangen pp vocht, bbq saus uit USA van eerder genoemde winkel en wat appel azijn en worchestershire.
Resultaat: erg lekker. Grote stukken waren erg mals. Sommige iets minder. De USA pp wint het nog van deze, maar heeft misschien ook met de hele ervaring te maken.
Top sessie
Brine recept: https://koksland.nl/de-perfecte-pulled-pork-maken-met-een-brine/
Rub:
Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk