- Berichten
- 79
Goedenavond mede forumleden,
Vorige maand zag ik de post van kruit17 voorbij komen. Na het zien van de foto's had ik mij voorgenomen om binnenkort zelf ook een variant te maken. Voor wat betreft de ingrediënten heb ik ontbijtspek, gehakt, spinazie en kaas gebruikt. Uiteraard heb ik de rol nog gekruid met een Rub voordat hij op de BGE kon. De bbq had ik klaar gemaakt voor indirect gebruik op een temperatuur van circa 135-140°C. Nadat de rol na ongeveer 1,5uur een kerntemperatuur van 60°C had bereikt heb ik een glaze van bbq saus, appelazijn en lichtbruine basterdsuiker aangebracht. Vervolgens heb ik de rol in een halfuurtje naar 75°C gebracht.
Het resultaat vonden we fantastisch! Een eenvoudig en snel te bereiden en daarnaast erg smaakvol. Uiteraard had ik weer veel te veel gemaakt dus die gaan we van de week nog een keer in de oven leggen voor een deel 2. Hieronder nog enkele foto's. Fijne avond nog!
Vorige maand zag ik de post van kruit17 voorbij komen. Na het zien van de foto's had ik mij voorgenomen om binnenkort zelf ook een variant te maken. Voor wat betreft de ingrediënten heb ik ontbijtspek, gehakt, spinazie en kaas gebruikt. Uiteraard heb ik de rol nog gekruid met een Rub voordat hij op de BGE kon. De bbq had ik klaar gemaakt voor indirect gebruik op een temperatuur van circa 135-140°C. Nadat de rol na ongeveer 1,5uur een kerntemperatuur van 60°C had bereikt heb ik een glaze van bbq saus, appelazijn en lichtbruine basterdsuiker aangebracht. Vervolgens heb ik de rol in een halfuurtje naar 75°C gebracht.
Het resultaat vonden we fantastisch! Een eenvoudig en snel te bereiden en daarnaast erg smaakvol. Uiteraard had ik weer veel te veel gemaakt dus die gaan we van de week nog een keer in de oven leggen voor een deel 2. Hieronder nog enkele foto's. Fijne avond nog!