Beef en Steak

Popeye roll... ;-)

 
 

JasperB

Vuurmaker
Berichten
79
Goedenavond mede forumleden,

Vorige maand zag ik de post van kruit17 voorbij komen. Na het zien van de foto's had ik mij voorgenomen om binnenkort zelf ook een variant te maken. Voor wat betreft de ingrediënten heb ik ontbijtspek, gehakt, spinazie en kaas gebruikt. Uiteraard heb ik de rol nog gekruid met een Rub voordat hij op de BGE kon. De bbq had ik klaar gemaakt voor indirect gebruik op een temperatuur van circa 135-140°C. Nadat de rol na ongeveer 1,5uur een kerntemperatuur van 60°C had bereikt heb ik een glaze van bbq saus, appelazijn en lichtbruine basterdsuiker aangebracht. Vervolgens heb ik de rol in een halfuurtje naar 75°C gebracht.

Het resultaat vonden we fantastisch! Een eenvoudig en snel te bereiden en daarnaast erg smaakvol. Uiteraard had ik weer veel te veel gemaakt dus die gaan we van de week nog een keer in de oven leggen voor een deel 2. Hieronder nog enkele foto's. Fijne avond nog!

20210207_121151.jpg



20210207_122039.jpg



20210207_122335.jpg



20210207_123705.jpg



20210208_160033.jpg



20210208_160224.jpg



20210208_171520.jpg



20210208_182112.jpg



20210208_182604.jpg
 
Geweldig, dit ga ik zeker een keer proberen. Zal best gesmaakt hebben.....
 
Alleen het vlechtwerk is al mooi
Maar de rest ook hoor, zal gesmaakt hebben. Maar goed dat je’m nog kon buigen 😁
 
Precies genoeg groente (y)
Zo lust ik mijn spinazie het liefst.
Heerlijk 😋
 
Ziet er echt onwijs lekker uit! Mooi vlechtwerk ook!
 
echt heel mooi gemaakt ! was het niet te zout door het ontbijtspek, of viel dat wel mee?
het ziet er heel lekker uit ! :)
 
🙌 Mooi gedaan hoor die rol, ik heb wel eens soortgelijks gezien, maar nog steeds niet zelf gemaakt. Gaat bij de todo`s, die bij mij ook idd heel erg lang aan het worden is........;)
Mooie foto´s!
 
Dat is een mooie gehaktrol zeg. Lekkere rookring ook. Dit zijn altijd fijne gerechtjes om te maken op de BBQ. dat moet smullen geweest zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan