- Berichten
- 79
Goedenavond beste forumleden,
Regelmatig komen hier op het forum de heerlijkste recepten en gerechten voorbij, die vervolgens op mijn steeds langere to-do list komen te staan. Toch probeer ik mijn to-do list zo kort mogelijk te houden door de nieuwe ontdekkingen zo snel mogelijk zelf te maken. Deze keer stond de Bavette rollade met Pistachepesto en chorizo van BrandtQ op het programma. Voor dit gerecht had ik 1400gr bavette besteld. Toen ik de bavette wilde gaan vlinderen was ik eerst wat verbaasd omdat de bavette anders gesneden was dan dat ik normaal gewend ben. Maar na wat "creatief met bavette" en een uitbeenmes heb ik de bavette toch mooi kunnen vlinderen, weliswaar voor twee rollades i.p.v. één grote. Voor de pesto heb ik grotendeels het recept van BrandtQ aangehouden: verse basilicum, pistachenoten, Parmezaanse kaas, (veel) knoflook, zongedroogde tomaten, olijfolie, en nog wat losse kruiden. Vervolgens heb ik twee rollades gemaakt met de pistachepesto, rucola, pijnboompitten en chorizo.
De BGE had ik gereedgemaakt voor indirect grillen op een temperatuur van 160°C. Toen de dikste rollade een kerntemperatuur van 42°C had bereikt heb ik de conveggtor verwijderd, temperatuur omhoog gegooid en de rollades direct gegrillt tot een kerntemperatuur van 48°C. Tenslotte heb ik de rollades nog even goed laten rusten waarna het feest kon beginnen!!
Ons eindoordeel is dat we het een super smakelijk gerecht vonden en zeker terug op het menu gaat komen! De eerste rollade hebben we direct opgegeten met een lekker couscous salade, de tweede hebben we twee dagen later opgegeten met een Thaise lentesalade. Beide keren dus een heerlijk gerecht!
Regelmatig komen hier op het forum de heerlijkste recepten en gerechten voorbij, die vervolgens op mijn steeds langere to-do list komen te staan. Toch probeer ik mijn to-do list zo kort mogelijk te houden door de nieuwe ontdekkingen zo snel mogelijk zelf te maken. Deze keer stond de Bavette rollade met Pistachepesto en chorizo van BrandtQ op het programma. Voor dit gerecht had ik 1400gr bavette besteld. Toen ik de bavette wilde gaan vlinderen was ik eerst wat verbaasd omdat de bavette anders gesneden was dan dat ik normaal gewend ben. Maar na wat "creatief met bavette" en een uitbeenmes heb ik de bavette toch mooi kunnen vlinderen, weliswaar voor twee rollades i.p.v. één grote. Voor de pesto heb ik grotendeels het recept van BrandtQ aangehouden: verse basilicum, pistachenoten, Parmezaanse kaas, (veel) knoflook, zongedroogde tomaten, olijfolie, en nog wat losse kruiden. Vervolgens heb ik twee rollades gemaakt met de pistachepesto, rucola, pijnboompitten en chorizo.
De BGE had ik gereedgemaakt voor indirect grillen op een temperatuur van 160°C. Toen de dikste rollade een kerntemperatuur van 42°C had bereikt heb ik de conveggtor verwijderd, temperatuur omhoog gegooid en de rollades direct gegrillt tot een kerntemperatuur van 48°C. Tenslotte heb ik de rollades nog even goed laten rusten waarna het feest kon beginnen!!
Ons eindoordeel is dat we het een super smakelijk gerecht vonden en zeker terug op het menu gaat komen! De eerste rollade hebben we direct opgegeten met een lekker couscous salade, de tweede hebben we twee dagen later opgegeten met een Thaise lentesalade. Beide keren dus een heerlijk gerecht!