BasBQ
Beef en Steak

Picanha churrasco style

 
 
 

Cigar Joe

Vuurmaker
Berichten
60
Wat een weer, wat een weekend, en lekker lang! Vandaag gaat voor de derde achtereenvolgende dag de kamado aan. Zojuist bij de AH wat vet-dooraderde iberico lapjes gehaald, het mag wat simpeler en sneller. Mijn meiden naar hun ma en mijn fantastische vrouw en ik quality- time :)
Natuurlijk mis ik ze al, mijn bbq test panel!

We hebben zaterdag een overheerlijk dessert gemaakt, mijn eerste op de Q, en daar hoorde een koninklijk hoofdgerecht bij. Hoefde het ei ook maar een beetje op te stoken, fijne combo zo. Het dessert lees je in mijn volgende thread, met een inzending voor de wedstrijd uiteraard.
Zondag nog wat goed te maken ook, na de gebroken kinderharten vanwege mijn gecremeerde ribben the other day... daar over later ook meer...

Enough talk, time to drool ;)

Bij vuur&rook een fraai stuk picanha laten meekomen..
ccf287fd98cabbd73e2a7b985abe91db.jpg


Van mijn vrouw mocht er niets af en daar had ik geen probleem mee. Ze was wel wat verrast door de Braziliaanse bereidingswijze..
2271cbb582d6f3f7a76bdc8e25cdcb82.jpg


Klein beetje de vetrand ingesneden en lekker ruim Maldon erop..
bb4655194946c2cc3d191f98467a587b.jpg


Voor de tweede keer alweer de zwaarden in gezet, stuk kersenhout erbij en net onder de 200 graden erop..
7e1c95d8057f43b8594bc9dbfea97776.jpg

10a1f7a4b4fadfe46ef130ee86bcd46b.jpg


Kijk het eens gaan! Als je daar geen trek van krijgt..
9b3130d3f816c5fe7e9a2231b7239de1.jpg


Elena had er een fingerlicking coleslaw bij gemaakt.. plakjes afgesneden, even terug op de Q, meer plakjes en de kern mee geserveerd. Aan tafel!
b63dae80b94a5ae4ac4ffbb3a5a8e6b3.jpg

341bf84693cf66b01637228a33a0b44f.jpg


Man O man wat is dat lekkerrrr
 
Heerlijk
 
Picanha,ook hier een van de favorieten, ziet er prima uit. ;)
 
Dat ziet er lekker uit moet ik toch ook eens maken is nog steeds niet gebeurt  :-/
 
De lekkerste wijze om picanha te bereiden vind ik. Waar heb je die zwaarden vandaan?

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

 
Brecht zei:
De lekkerste wijze om picanha te bereiden vind ik. Waar heb je die zwaarden vandaan?

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

https://www.knivesandtools.nl

Goed spul, ik heb de 75cm flexibele maar kan je het verschil niet vertellen. In ieder geval ga voor 75cm of meer.

Cheers
 
Jahaaaaa... zalig man!
 
Mooi en met recht quality- time.
 
Dat ziet er heerlijk uit, om je vingers bij af te likken.
 
Heerlijk die Picanha aan het zwart. Is wel heel stoer vlees BBQen zo. Gaaf.
Heb je mooi gedaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan