BasBQ
Beef en Steak

Ossenhaas rollade

 
 
 

Bart1978

Pitmaster
Berichten
750
Als je van vrienden een ossenhaas van een kilo cadeau krijgt, vind ik het een eer om er mee te mogen koken en iets heerlijks voor ze te maken.
Daarom heb ik van dit fantastische stuk vlees een gevulde rollade gemaakt.

Voor het eerst gevlinderd om meer oppervlakte te krijgen en goed te kunnen rollen. Hierbij wel een klein beetje door de buitenkant gesneden, maar toch heel tevreden.

Daarna het vlees belegd met pesto, spek, mozzarella en parmezaanse kaas.
Vervolgens opgerold en in de koeling bewaard.

De barbecue aangestoken en voorverwarmd op 170 graden indirect. Hierbij heb ik voor het eerst mijn pizzasteen kunnen gebruiken als hitteschild. De plaat van Weber geeft naar mijn idee teveel hitte af waardoor het vlees aan de onderzijde te veel doorgaart.

Na ca 40 minuten was de rollade op een interne temperatuur van 46 graden, tijd om hem er af te halen en de bbq op volle kracht op te stoken.

Nog even afgegrild boven de vlammen en gelijk wat hamburgers voor de kids gebakken.

Het resultaat was geweldig! Deze gaat zeker vaker gemaakt worden.
dced31c0453d533a29fffb25a9f91e33.jpg
ceec9258acc8d9c8b72d7925a372614c.jpg
cb7dac50bd4836e8b8c6a72f9dc82bfb.jpg
3a8e4517c435ff644cd605c3d0b87f2a.jpg
2b4b50fa1d22b46f33e82aa83c107363.jpg
6f273ede67451ef904e1a13160313d11.jpg
895d8fad0437a9f1ada1818824f75a08.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Das een smakelijk kadoo om te krijgen Bart!

Ik heb nog nooit een ossenhaas op deze mannier bereid, ik ga meestal voor de lomo al trappo versie.

Deze ga ik ook onthouden om eens te maken 👊🏻
 
Ik kan het aanraden, vooral als je het vlees cadeau krijgt!!

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Volgende keer alleen niet de pijnboompitten vergeten in de rollade te doen, maar bij het serveren er overheen strooien is ook lekker

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Das een smakelijk kadoo om te krijgen Bart!

Ik heb nog nooit een ossenhaas op deze mannier bereid, ik ga meestal voor de lomo al trappo versie.

Deze ga ik ook onthouden om eens te maken 👊🏻
Die wil ik ook nog een keer proberen. lijkt me ook een fantastisch gerecht voor een feestje. Kan me nu al de gezichten voor me zien als ik een pakketje met geblakerd theedoek uit de kolen haal
 
Ik kan het aanraden, vooral als je het vlees cadeau krijgt!!

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
Dat geloof ik graag, een Ossenhaas is ook een lekker stukje vlees.
Volgende keer alleen niet de pijnboompitten vergeten in de rollade te doen, maar bij het serveren er overheen strooien is ook lekker

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
Dankjewel voor de tip!
Die wil ik ook nog een keer proberen. lijkt me ook een fantastisch gerecht voor een feestje. Kan me nu al de gezichten voor me zien als ik een pakketje met geblakerd theedoek uit de kolen haal
Ik ben daar echt helemaal fan van, Das inderdaad een mooi gezicht zo een zwart geblakerde handdoek die in de bbq/vuurschaal ligt te roken.
4BC8B021-783D-4140-B686-23F63D330026.jpeg
5F88F54D-EE83-47E1-AEC4-D4BC7A1D93DA.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan