- Berichten
- 222
Mooie dag om te BBQ-en, wel veel wind maar dat houdt me niet tegen..
Picanha gescoord bij de slager, vrouwlief had 'm opgehaald. Bij het bekijken van de vetrand heb ik het vermoeden dat er iets teveel getrimd is of dat dit normaal is, enfin, we moeten het er maar mee doen..
De vetrand is kruislings ingesneden.
Zeezout en zwarte peper er over heen, heeft verder niets nodig..
Op de Q, samen met gepofte Bataat waar later een sour-cream vulling overheen komt en maiskolf ingezet met knoflook/kruidenboter en een beetje Salie. Deze keer Mesquite rookhout, 1 1/2 handje vol, tsjonge, dat ging flink te keer, ik was bang dat ik teveel had gebruikt maar smaaktechnisch kwam het goed uit de verf.
Bij 45 graden ging de vlam er in, volgende keer laat ik 'm iets verder doorstijgen naar zo'n 48 graden.
Het resultaat:
Erg lekker stuk vlees, volgende keer doen we de kern temperatuur wat hoger. Nu heeft mijn vrouw wel eens wat last van laag ijzergehalte in het bloed, maar na dit stukje vlees voorlopig even niet meer
Het opgemaakt bordje met de Bataat, Maiskolf, bbq-saus en zelfgemaakte Mac's Chimmichurrie.. Presentatie kan beel beter natuurlijk, zelfkritiekpuntje voor de volgende keer..
Al met al een geslaagde bbq-avond, de kinderen vonden het ook erg lekker.
Picanha gescoord bij de slager, vrouwlief had 'm opgehaald. Bij het bekijken van de vetrand heb ik het vermoeden dat er iets teveel getrimd is of dat dit normaal is, enfin, we moeten het er maar mee doen..
De vetrand is kruislings ingesneden.
Zeezout en zwarte peper er over heen, heeft verder niets nodig..
Op de Q, samen met gepofte Bataat waar later een sour-cream vulling overheen komt en maiskolf ingezet met knoflook/kruidenboter en een beetje Salie. Deze keer Mesquite rookhout, 1 1/2 handje vol, tsjonge, dat ging flink te keer, ik was bang dat ik teveel had gebruikt maar smaaktechnisch kwam het goed uit de verf.
Bij 45 graden ging de vlam er in, volgende keer laat ik 'm iets verder doorstijgen naar zo'n 48 graden.
Het resultaat:
Erg lekker stuk vlees, volgende keer doen we de kern temperatuur wat hoger. Nu heeft mijn vrouw wel eens wat last van laag ijzergehalte in het bloed, maar na dit stukje vlees voorlopig even niet meer
Het opgemaakt bordje met de Bataat, Maiskolf, bbq-saus en zelfgemaakte Mac's Chimmichurrie.. Presentatie kan beel beter natuurlijk, zelfkritiekpuntje voor de volgende keer..
Al met al een geslaagde bbq-avond, de kinderen vonden het ook erg lekker.