BasBQ
Beef en Steak

Offset smoker "big ass BBQ"

Tijdje stil geweest. Update: onderstel eronder, schoorsteenklep erop, grote deksel erop gemaakt. Moet ik wss nog wel even met vuurbestendig touw aan de slag om hem mooi af te sluiten. Nu bezig met de deur van de firebox.
17665795e6e5443419391b85be22be8e.jpg
8c05543b6ce2bde2787f40e013f082e4.jpg
ed0cd9146c6d8a28d58fe21d8da31427.jpg
0f534e5728e8850bb956d1bddeed470d.jpg
d777ae04ec52cedf66139e1219e11cba.jpg


Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

 
Heel erg mooi gedaan, ik kijk ernaar uit om dit verder te volgen !
Ben je wel zeker dat de uitlaat hoog genoeg zit en voldoende groot is ?


Steve
 
steve zei:
Heel erg mooi gedaan, ik kijk ernaar uit om dit verder te volgen !
Ben je wel zeker dat de uitlaat hoog genoeg zit en voldoende groot is ?


Steve
Uitlaat zit kwa hoogte gelijk met het grillrooster. Schoorsteen is 20 cm langer als berekend.


Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

 
Kleine update. Druk kwa werk dus het project staat beetje buiten de picture.... Inmiddels bijna spuitklaar, grillrooster (eindelijk) klaar en een gasstarter gemaakt. Vlammetje was test met 30mbar regelaar, inmiddels ingeruild voor een regelbare tot 150mbar uit mijn hoofd. Hopelijk binnenkort laatste fase in kwa afwerking...
d428a4d4d2b25461e9bfd49acbef8f5c.jpg
1518ebbc34fa1bdcca947044a4dd7aec.jpg
0fe589042f54ca37241ec82679e3732a.jpg
a6178635cf4f3e012d46bd3e1b7b88a6.jpg


Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

 
't is een flinke klus maar schiet toch al aardig op  :-?
Heel mooi project, wordt genieten straks. ;)
 
Het eind is in zicht!! Eindelijk tijd om de afwerking in te zetten. Maandag laatste laag hittebestendige verf erop, wielen en meters monteren en dan is ie eigenlijk wel klaar!!
4f13fa9f31594811c6eddd7e6638fdf2.jpg
9e9474b62bfa65f810c0a9d068b91eaa.jpg
b59b1b64bfbab235e3a36438d14f16fd.jpg


Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

 
WOW, enorm mooi apparaat!
Neem je ook bestellingen aan?  ;)
 
Dat ziet er gaaf uit mooi gemaakt  ;)
 
Het eindresultaat. Ben er best wel trots op. Gemaakt met een stuk buis en plaat staal, slijptol, boormachine en electroden lasapparaat.
cbf6cc89f2365d4142c6f130c7923aa6.jpg
d850c016ec9bb74ca19e99f83e1535a9.jpg
872613509cec00fbef44fa0950d54a79.jpg


Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

 
Heel gaaf ding, gefeliciteerd! Zal je vast een flink aantal mooie uurtjes mee kunnen beleven! Ben benieuwd naar de foto's als 'hij' aan het werk is  :D
 
Vandaag eerste keer serieus temperatuur proberen te maken om hem te seasonen aan de binnenkant. Ik kom alleen niet hoger als 110 graden. En dan moet de deur best ver open maar dan verlies ik ook best wat hitte langs die kant. Iemand hulp daarin?
ad6216fa56b80cb211f6e32deeac958f.jpg
07867e7544659995c333977e9391ac63.jpg


Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

 
wbrooymans zei:
Vandaag eerste keer serieus temperatuur proberen te maken om hem te seasonen aan de binnenkant. Ik kom alleen niet hoger als 110 graden. En dan moet de deur best ver open maar dan verlies ik ook best wat hitte langs die kant. Iemand hulp daarin?
ad6216fa56b80cb211f6e32deeac958f.jpg
07867e7544659995c333977e9391ac63.jpg


Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk
Als die foto de hoeveelheid houd laat zien die je gebruikt hebt zal ik dat even vermeerdere je hebt best een grote vuurkast en die lucht moet ook allemaal verwarmd worden.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Temperatuur klopt wel zo'n beetje te zien aan je houtblok. Als ik in de mijne zo stook kom ik ook niet veel hoger dan 120 graden. Dat betekend dus dat je vuur wat groter moet zijn.?
 
Dank je voor de snelle reacties. Ik heb nog eens op YouTube gekeken (als je het niet weet ga je daar kijken ). En daar beginnen de meesten idd met een volle zak briketten of groffe houtskool. Hollandse zuinigheid wss.

Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan