- Berichten
- 34
Hallo allemaal,
Vorige zomer mijn eerste weber kettle gekocht na een cursus american style bbq. Vroeger was het altijd op de directe methode bakken. Tijdens de cursus geleerd dat indirect nog meer te bieden heeft. Dus nadien het low & slow cooking beginnen te verkennen.
Mijn eerste uitdaging waren spareribs. Volgens het recept moest ik de temp op zo'n 150 graden houden, ik verdeelde de bbq in 2 zones om indirect te bakken. Dit ging goed maar na zo'n 3,5 in totaal bleek dat de ribben toch niet helemaal doorbakken waren. Nu bleek dat de temperatuur op de dome zo'n 50°C verschil was met de temperatuur op de grill. De smaak was wel goed en bij de 2de poging en na aanschaf van de "meater plus" was het een succes
Nu heb ik de onlyfire firebox aangekocht zodat ik de vollidige grillplaat kan gebruiken. Ik post binnenkort de resultaten
Mvg,
Cédric
Vorige zomer mijn eerste weber kettle gekocht na een cursus american style bbq. Vroeger was het altijd op de directe methode bakken. Tijdens de cursus geleerd dat indirect nog meer te bieden heeft. Dus nadien het low & slow cooking beginnen te verkennen.
Mijn eerste uitdaging waren spareribs. Volgens het recept moest ik de temp op zo'n 150 graden houden, ik verdeelde de bbq in 2 zones om indirect te bakken. Dit ging goed maar na zo'n 3,5 in totaal bleek dat de ribben toch niet helemaal doorbakken waren. Nu bleek dat de temperatuur op de dome zo'n 50°C verschil was met de temperatuur op de grill. De smaak was wel goed en bij de 2de poging en na aanschaf van de "meater plus" was het een succes
Nu heb ik de onlyfire firebox aangekocht zodat ik de vollidige grillplaat kan gebruiken. Ik post binnenkort de resultaten
Mvg,
Cédric