Beef en Steak

Mosselen.

 
 
 

riona

Gemarineerd
Berichten
1.905
Heeft iemand wel eens mosselen gerookt en hoe hebben jullie dat gedaan? Ik heb wel een paar keer gerookte mosselen gegeten en vind het heerlijk maar nog nooit zelf gemaakt.
 
Je kan de mosselen eerst gaar maken en daarna koud afroken.
Of warmroken,maar denk dat het te snel gaat.
 
Mike v R zei:
Je kan de mosselen eerst gaar maken en daarna koud afroken.
Ik denk ook dat dit de beste optie is want zolang ze niet gaar zijn gaan de mosselen niet open en met een dichte schelp nemen ze niet veel rook op denk ik ;)
 
ChrisMaes zei:
Mike v R zei:
Je kan de mosselen eerst gaar maken en daarna koud afroken.
Ik denk ook dat dit de beste optie is want zolang ze niet gaar zijn gaan de mosselen niet open en met een dichte schelp nemen ze niet veel rook op denk ik ;)

Als ze gaar zijn de mosselen uit de schelp nemen en dan koud roken.
 
Benieuwd wat je ermee gaat doen,heb nog wat venusschelpen liggen misschien dat ik er hetzelfde mee kan gaan doen?!  :)
 
Mosselen niet ,kokkels wel .
Ik heb de kokkels gewoon warm gerookt ,als ze opengaan zijn ze in principe gaar en dan nog even voor de rooksmaak .
Gewoon op de noordpier een mandje bij elkaar zoeken en gaan expirimenteren!
 
Terug
Bovenaan Onderaan