Vandaag ga ik mijn "El Cheapo" inwijden met mijn eerste Low & Slow Ribs voor mij mijn eerste fatsoenlijke barbecueervaring. Ben vrijdag naar de slager geweest om 4 racks op te halen en heb deze gisteravond in de rub gezet.
De Noskos Basic Rub (+ een beetje kaneel)
Ontvliezen
Klaar en ingepakt
Vanmorgen uit de koeling en het folie gehaald
En nu op de "El Cheapo" (net niet genoeg ruimte voor de 4 racks om zo neer te leggen, dus een met natte prikkers)
Op hoop van zege!
Inmiddels 3,5 uur verder. Ribs van de Q en in aluminiumfolie met wat hete appelsap.
Helaas een klein stukje van een van de ribs verbrand, perfect excuus om toch even te proeven.. Nu al erg lekker
Tijdens de 2 uur in de Q een Coca Cola BBQ Glaze gemaakt voor over de ribs, deze gaat er het laatste uurtje overheen.
En ze zijn klaar!
Ze smaakten heerlijk (misschien wel de lekkerste die ik ooit heb gehad), maar er zit nog gigantisch veel ruimte in voor verbetering. Ik had de glaze er iets te dik op gedaan dus ze waren iets te zoet, dit was er nog wel af te schrapen, maar toch een minpuntje. Ook smaakten de ribs iets naar briketten, niet erg hinderlijk, maar toch iets wat ik er graag af zou willen hebben.
Voor de volgende keer gaat de glaze er een stuk minder dik op en ga ik in ieder geval werken met hout + bakstenen bij in de ruimte.
Ik ben erg blij dat ik dit heb gedaan en ik ben bang dat ik er een nieuwe hobby bij heb. Allen bedankt voor de feedback en de positieve berichten!
De Noskos Basic Rub (+ een beetje kaneel)
Ontvliezen
Klaar en ingepakt
Vanmorgen uit de koeling en het folie gehaald
En nu op de "El Cheapo" (net niet genoeg ruimte voor de 4 racks om zo neer te leggen, dus een met natte prikkers)
Op hoop van zege!
Inmiddels 3,5 uur verder. Ribs van de Q en in aluminiumfolie met wat hete appelsap.
Helaas een klein stukje van een van de ribs verbrand, perfect excuus om toch even te proeven.. Nu al erg lekker
Tijdens de 2 uur in de Q een Coca Cola BBQ Glaze gemaakt voor over de ribs, deze gaat er het laatste uurtje overheen.
En ze zijn klaar!
Ze smaakten heerlijk (misschien wel de lekkerste die ik ooit heb gehad), maar er zit nog gigantisch veel ruimte in voor verbetering. Ik had de glaze er iets te dik op gedaan dus ze waren iets te zoet, dit was er nog wel af te schrapen, maar toch een minpuntje. Ook smaakten de ribs iets naar briketten, niet erg hinderlijk, maar toch iets wat ik er graag af zou willen hebben.
Voor de volgende keer gaat de glaze er een stuk minder dik op en ga ik in ieder geval werken met hout + bakstenen bij in de ruimte.
Ik ben erg blij dat ik dit heb gedaan en ik ben bang dat ik er een nieuwe hobby bij heb. Allen bedankt voor de feedback en de positieve berichten!