Beef en Steak

Mijn eerste eigen germaakte worst met ..... zalm!!!!!!

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.649
In het 3e nummer van Fire&food stond een leuk recept voor een ZALM worst. Vandaag bij de Makro een zalmzijde gehaald en de buikflap afgesneden voor deze worst. De buikflap eerst 15 min in een pekelbad gelegd (1L 10% zoutoplossing), daarna goed droog gemaakt, wat tijm en peper erop en daarna strak opgerold in folie. Vervolgens 30 minuten in een waterbad van 55C gelegd. Daarna uit de folie gehaald en op middelmatig vuur afgegrild. Net zolang totdat je een mooi knapperig vel hebt.
De worst was heerlijk sappig met een mooi krokant velletje. Lekker met een klein beetje mosterd. Ik weet wat we met de kerst vooraf eten

Er was nog een stukje zalm over van de buik, die heb ik na het afdrogen meteen op z'n velkant gegrild. Dat was ook bijzonder lekker, heerlijk sappig. Volgende keer dat ik zalm vd plank doe, leg ik hem eerst in pekelbad en daarna insmeren met mosterd en basterd suiker.


De inspiratie

De zoutoplossing

De zalm mag nog 15 min zwemmen

Voorzien van tijm en peper

Strak opgerold in de folie

Even afgrillen voor een knapperig velletje

Heerlijke worst

Heerlijk met een klein beetje mosterd
 
Ziet er lekker uit maar de associatie met worst heb ik hier niet bij.
 
Zeg, dat is bijzonder geinig man!
Mooi bordje ook weer.
 
Ja ik heb ook niet gelijk de associatie met worst, als je gezegd had dat het paling was had ik je geloofd

Neemt niet weg dat het er wederom erg goed uit ziet!
 
Grappig, die gaat zeker op de todo list
 
Mooi hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan