BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste BCC

 
 

hb100

Vuurmaker
Berichten
68
Vandaag voor het eerst BCC gemaakt volgens recept Noskos: http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html muv Koriander (vervangen door Oregano) en komijn (die lusten we hier echt niet, dus niet in huis, goede vervanger volgens mij is Nootmuskaat).

Wauw. Wat een smaakbeleving was dit. Fantastisch. Een groot succes hier en nu toegevoegd aan het "standaard" repertoire. Dank Noskos voor het delen van dit recept.


Korte reportage van mijn eerste BCC:
De eerste voorbereidingen:
Appelsnipers in bad van bier uit de BeerCan doen voor de lekker rooksmaak.
20150531-JM-65-5916.jpg


The Chicken:
20150531-JM-65-5917.jpg

Naast het feit dat dit echt geweldig smaakbeleving is, is dit een gerecht dat niet veel kost!

De Rub:
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zeezout (had alleen grof, en nog geen vijzel, dus was een uitdaging)
? theelepel knoflookpoeder
? theelepel Oregano
? theelepel Nootmuskaat
? theelepel vers gemalen zwarte peper

Dan krijg je dit kleurrijk en heerlijk riekend goedje:
20150531-JM-65-5918.jpg


Hulp in de keuken:
20150531-JM-65-5920.jpg


BCC op de BQQ:
20150531-JM-65-5924.jpg


na 30 minuten krieltjes en maiskolven erbij:
20150531-JM-65-5927.jpg


Het eindresultaat:
20150531-JM-65-5928.jpg


Loving it!
 
lekker hoor, welkom bij de tokkies  :)
 
Ziet er goed uit, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Gofeliciteerd met je sticker! Goed gedaan!
 
Thanks. Is erg leuk om te doen, maar vooral erg smakelijk. Aankomend weekend ga ik PP maken. Zin in!
 
Gefeliciteerd, ik ben gisteren ook (in de regen) aan de gang geweest. Zal het straks even delen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan