BasBQ
Beef en Steak

Lekker stukje walchers gilde spek voor bij de zuurkool

 

Tentij.s

Kooltjesharker
Berichten
147
Van de week een stukje soek gehaald en bereid met kipkruiden, ketjap, worchestershiresauce en een beetje tabasco. Verder nog 8 gram colorozo op de kilo spek en een paar gevijzelde jeneverbessen toegevoegd
Dit 3 dagen in 2 ziploczakjes in de koelkast en zojuist de WSM opgestart.
b00814814eda9abac9fab4fd9717bd73.jpg

De stukjes spek uit de koelkast... ff laten bijkomen en klaar om op de smoker te gaan.
2b768f05ab4d25f8d2901b86221dfb41.jpg

Na 20 min is de weber mooi op temperatuur en gaan de stukjes spek erop met wat appelhout.
7f0d321365de46c7a3bc72eb731681de.jpg

Nu maar wachten op het eindresultaat.
Voor alsnog ziet het er goed uit...
615302c1357b09760f383446c86681d4.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
Ben benieuwd naar de foto's van het eindresultaat!
 
Lijkt me lekker
 
Nou diet ging sneller dan gedacht...
Tussentijds nog een kleine rib eye er naast gelegd voor de lunch. Spek er van af gehaald en half uurtje laten rusten... hier het resultaat
c279612f20c0b89e206335407fd6d900.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
En snel een broodje warm gerookt spek voor hij straks de koelkast in verdwijnt
9f53a5f32a21e520eff1777bb4b6a2a1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
Lekker
 
Zojuist het laatste stukje op een zacht bolletje verorberd
 
Terug
Bovenaan Onderaan