- Berichten
- 272
Gisteren zou een mooie dag worden om weer de BBQ aan te steken. Dus vrijdagmiddag even een bezoekje aan de Hanos gebracht. Ik heb daar 2 stukken nek van Hollands lam meegenomen. Nog nooit eerder gehad, dus ik denk dat ik dat wel kan bereiden .
Zaterdag in de regen de BBQ aangestoken. Het was toch iets minder mooi weer dan vooraf gedacht. Maar de BBQ gewoon iets dichterbij de overkapping gezet. Nadat ik het (weinige) overtollige vet en vlies had verwijderd bleken het meer dan genoeg stukken te zijn! Ik heb de stukken met shoarma kruiden ingesmeerd. Lamsvlees met shoarma kruiden en een pita broodje... Lekker!
De bbq aangestoken en op ongeveer 150 graden, met een blokje kerssenhout erbij de stukken indirect op het rooster gelegd.
Na een uur of 2 kwam er een heerlijke geur af! Ik heb de nekken nog ongeveer een uurtjes ingepakt terug gezet, maar het kleinste stuk hebben we gelijk maar getest... die smaakte erg goed! Super mals vlees, met een heerlijke smaak. De kleinere stukken hadden gelijk gegeten kunnen worden, maar gewoon nog even geduld.
Na een uurtje alles van de bbq afgehaald. Het ziet er al smakelijk uit!
Alles klein gesneden en nog even terug op de bbq, met de broodjes erbij. En dan aan tafel! Heerlijke broodjes shoarma van lamsnek! Met saus of zonder saus, alles smaakte prima. De verwachting was om eea over te houden, maar bijna alles was op! Bijna vergeten om een foto van het broodje te maken, alleen een half opgegeten broodje
Voor vandaag nog hooguit 1 broodje over.
Maar lamsnek is een aanrader!
Sander.
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Zaterdag in de regen de BBQ aangestoken. Het was toch iets minder mooi weer dan vooraf gedacht. Maar de BBQ gewoon iets dichterbij de overkapping gezet. Nadat ik het (weinige) overtollige vet en vlies had verwijderd bleken het meer dan genoeg stukken te zijn! Ik heb de stukken met shoarma kruiden ingesmeerd. Lamsvlees met shoarma kruiden en een pita broodje... Lekker!
De bbq aangestoken en op ongeveer 150 graden, met een blokje kerssenhout erbij de stukken indirect op het rooster gelegd.
Na een uur of 2 kwam er een heerlijke geur af! Ik heb de nekken nog ongeveer een uurtjes ingepakt terug gezet, maar het kleinste stuk hebben we gelijk maar getest... die smaakte erg goed! Super mals vlees, met een heerlijke smaak. De kleinere stukken hadden gelijk gegeten kunnen worden, maar gewoon nog even geduld.
Na een uurtje alles van de bbq afgehaald. Het ziet er al smakelijk uit!
Alles klein gesneden en nog even terug op de bbq, met de broodjes erbij. En dan aan tafel! Heerlijke broodjes shoarma van lamsnek! Met saus of zonder saus, alles smaakte prima. De verwachting was om eea over te houden, maar bijna alles was op! Bijna vergeten om een foto van het broodje te maken, alleen een half opgegeten broodje
Voor vandaag nog hooguit 1 broodje over.
Maar lamsnek is een aanrader!
Sander.
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk