- Berichten
- 34
Gek genoeg heb ik in de ruim drie jaar dat ik de echte bbq heb ontdekt nog nooit pulled pork gemaakt op m’n keteltje.
Omdat ik het zonde zou vinden om bij een faal direct een groot stuk in de kliko te smijten heb ik een klein stuk procureur gekocht van een kilo.
Gisteravond heb ik ‘m in de Noskos the pulled pork rub gezet. En na een nachtje zag hij er zo uit.
Vanmorgen de weber opgestookt met de imitatie slow and sear erin en een paar chunks kersenhout.
Ketel bleef de hele tijd keurig tussen de 115 en 125 graden en na een paar uurtjes zat hij in de stall op 67 graden. Dat zag er als volgt uit:
De geur was heerlijk en ik heb ‘m een strakke jas van aluminiumfolie gegeven.
Pas bij 98 graden kerntemperatuur leek hij goed gaar te zijn en zelfs toen voelde ik her en der nog wat weerstand. Ik heb ‘m eraf gehaald en uit laten dampen.
Tot etenstijd heeft hij ingepakt in folie en badhanddoeken in de koelbox gelegen. Uiteindelijk was het tijd om te pullen.
Eerst in een bak.
Zowaar een rookringetje..
Uit elkaar trekken en wat bbqsaus erdoor…
Op een zacht broodje met de seaside smokers coleslaw erop. Traybake met groenten erbij.
Dat was dus mijn eerste knor. Hij smaakte erg lekker, maar qua malsheid zou het nog net iets beter kunnen denk ik. Wellicht heeft het met ‘t kleine formaat te maken? Tips zijn welkom.
Al met al een lekker dagje pielen met een heerlijke finale.
“BBQ, lekker man”
Omdat ik het zonde zou vinden om bij een faal direct een groot stuk in de kliko te smijten heb ik een klein stuk procureur gekocht van een kilo.
Gisteravond heb ik ‘m in de Noskos the pulled pork rub gezet. En na een nachtje zag hij er zo uit.
Vanmorgen de weber opgestookt met de imitatie slow and sear erin en een paar chunks kersenhout.
Ketel bleef de hele tijd keurig tussen de 115 en 125 graden en na een paar uurtjes zat hij in de stall op 67 graden. Dat zag er als volgt uit:
De geur was heerlijk en ik heb ‘m een strakke jas van aluminiumfolie gegeven.
Pas bij 98 graden kerntemperatuur leek hij goed gaar te zijn en zelfs toen voelde ik her en der nog wat weerstand. Ik heb ‘m eraf gehaald en uit laten dampen.
Tot etenstijd heeft hij ingepakt in folie en badhanddoeken in de koelbox gelegen. Uiteindelijk was het tijd om te pullen.
Eerst in een bak.
Zowaar een rookringetje..
Uit elkaar trekken en wat bbqsaus erdoor…
Op een zacht broodje met de seaside smokers coleslaw erop. Traybake met groenten erbij.
Dat was dus mijn eerste knor. Hij smaakte erg lekker, maar qua malsheid zou het nog net iets beter kunnen denk ik. Wellicht heeft het met ‘t kleine formaat te maken? Tips zijn welkom.
Al met al een lekker dagje pielen met een heerlijke finale.
“BBQ, lekker man”