Afgelopen weekend heb ik op een verjaardag van een vriend de Q's bediend. De kip had ik thuis al eens gemaakt en was toen ook een groot succes.
Voor het recept ben ik uitgegaan van het filmpje: BBQ Pit boys smoked chicken quarters
Marinade: uitgaande van 14 eters heb ik 3 x een 3 liter zak gemaakt met 5 poten (waarvan 1 zak met 4) en daar het volgende aan toegevoegd:
Marinade
200 ml Appelazijn
800 ml olijfolie
2 eetlepels Italiaanse kruiden
Hier heeft de kip een nachtje in mogen badderen
Zelf had ik mijn Weber premium meegenomen en helaas had die vriend een goedkoop Gamma apparaat staan. De temperatuur was dus nogal een uitdaging. Voor de brandstof had ik kokos briketten gehaald bij de Sligro. Het rookhout was Whiskey eiken, helaas hadden ze bij de Sligro geen kersen of appelhout of iets dergelijks.
Uiteindelijk is het toch gelukt om de temperatuur stabiel en zelfs gelijk te krijgen in beide Q's:
Hier is te zien hoe de kip eruit zag toen hij op de Q ging:
Na het eerste uur heb ik de kip eens omgedraaid, deze foto is van net voor het omdraaien:
Dit was na twee uur:
Na drie uur heb ik de kip in een bak gegooid en overgoten met BBQ Saus (De naam van de saus weet ik niet meer maar ik weet wel dat ik de volgende keer weer mijn eigen BBQ saus maak want ik miste was pit. Het was de Sweet & Spicy variant van een saus die de Sligro verkoopt in een fles van 1500ml) Hier een foto van na het sausen:
Na drie en een half uur heb ik de kip nog een keer ingesmeerd met meer saus:
De dag voor het feestje na het marineren van de kip ook moinkballs staan draaien (deze zijn geheel volgens Noskos recept gemaakt met dezelfde BBQ saus als voor de kip gebruikt was):
84 ballen zijn er doorheen gegaan, hier een foto van het eindproduct:
Al met al was het een zeer geslaagd feestje waar iedereen erg lovend was over het voedsel
Hoop dat mijn eerste post hier een beetje voldoet aan de standaarden, ik zal bij volgende keren proberen nog iets meer van het proces vast te leggen
Voor het recept ben ik uitgegaan van het filmpje: BBQ Pit boys smoked chicken quarters
Marinade: uitgaande van 14 eters heb ik 3 x een 3 liter zak gemaakt met 5 poten (waarvan 1 zak met 4) en daar het volgende aan toegevoegd:
Marinade
200 ml Appelazijn
800 ml olijfolie
2 eetlepels Italiaanse kruiden
Hier heeft de kip een nachtje in mogen badderen
Zelf had ik mijn Weber premium meegenomen en helaas had die vriend een goedkoop Gamma apparaat staan. De temperatuur was dus nogal een uitdaging. Voor de brandstof had ik kokos briketten gehaald bij de Sligro. Het rookhout was Whiskey eiken, helaas hadden ze bij de Sligro geen kersen of appelhout of iets dergelijks.
Uiteindelijk is het toch gelukt om de temperatuur stabiel en zelfs gelijk te krijgen in beide Q's:
Hier is te zien hoe de kip eruit zag toen hij op de Q ging:
Na het eerste uur heb ik de kip eens omgedraaid, deze foto is van net voor het omdraaien:
Dit was na twee uur:
Na drie uur heb ik de kip in een bak gegooid en overgoten met BBQ Saus (De naam van de saus weet ik niet meer maar ik weet wel dat ik de volgende keer weer mijn eigen BBQ saus maak want ik miste was pit. Het was de Sweet & Spicy variant van een saus die de Sligro verkoopt in een fles van 1500ml) Hier een foto van na het sausen:
Na drie en een half uur heb ik de kip nog een keer ingesmeerd met meer saus:
De dag voor het feestje na het marineren van de kip ook moinkballs staan draaien (deze zijn geheel volgens Noskos recept gemaakt met dezelfde BBQ saus als voor de kip gebruikt was):
84 ballen zijn er doorheen gegaan, hier een foto van het eindproduct:
Al met al was het een zeer geslaagd feestje waar iedereen erg lovend was over het voedsel
Hoop dat mijn eerste post hier een beetje voldoet aan de standaarden, ik zal bij volgende keren proberen nog iets meer van het proces vast te leggen