Na aantal jaren gegrilt te hebben op onze open haard, willen we nu een stap vooruit maken naar een Kogelbqq of een kamado. We hebben afgelopen week verschillende opties bekeken, echter omdat we geen ?praktijk? ervaring hebben met gesloten bbq-en hebben is het lastig om de goede keuze te maken.
Wat willen we ermee gaan doen:
- Complete maaltijden op bereiden, dus naast het vlees/vis/kip ook de groentes bereiden. We eten veel groentes (hebben eigen groentetuintje), dus belangrijk punt dat dit goed mogelijk is.
- Zalm roken / langzaam garen.
- Gehele kippen garen.
- Rundsvlees langzaam garen en daarna afgrillen (op hoge temperatuur).
Opties zouden zijn een kamado met een directe/indirecte zone of een Weber Master Touch met een Slow and Sear achtige oplossing. Van de ervaringen die we op internet lezen zou met een Weber al ontzettend veel mogelijk moeten zijn. Voordelen die een Kamado met name nog zouden bieden is lager verbruik en makkelijkere temperatuur regeling. In hoeverre is hier ook nog verschil richting low and slow bereiding van vis en kip en benodigde temperatuur?
Praktisch zouden we de bbq zowel bij onze overkapping in de tuin, als buiten naast de keukendeur willen gebruiken. Hiervoor zal de bbq wel over een klinkerpad gereden moeten worden. In hoeverre is dit wenselijk met een keramisch toestel? Is toch een kwetsbaar en zwaar toestel. Meeste onderstellen die we hebben gezien lijken meer geschikt voor verplaatsing over een vlakkere ondergrond. Zelf bouwen van een meubeltje met goede wielen lijkt dan al snel nodig.
Daarnaast vinden we een stuk gebruiksgemak ook wel erg plezierig, dus bbq makkelijk aan kunnen maken en niet teveel om hoeven te bouwen tijdens een enkele maaltijd.
Iemand die dit herkent en zijn ervaringen zou willen delen met :
- complete maaltijd bereiding van gerechten, groentes, vis en kip?
- in hoeverre is het rijden over klinkers hier een aandachtspunt?
Wat willen we ermee gaan doen:
- Complete maaltijden op bereiden, dus naast het vlees/vis/kip ook de groentes bereiden. We eten veel groentes (hebben eigen groentetuintje), dus belangrijk punt dat dit goed mogelijk is.
- Zalm roken / langzaam garen.
- Gehele kippen garen.
- Rundsvlees langzaam garen en daarna afgrillen (op hoge temperatuur).
Opties zouden zijn een kamado met een directe/indirecte zone of een Weber Master Touch met een Slow and Sear achtige oplossing. Van de ervaringen die we op internet lezen zou met een Weber al ontzettend veel mogelijk moeten zijn. Voordelen die een Kamado met name nog zouden bieden is lager verbruik en makkelijkere temperatuur regeling. In hoeverre is hier ook nog verschil richting low and slow bereiding van vis en kip en benodigde temperatuur?
Praktisch zouden we de bbq zowel bij onze overkapping in de tuin, als buiten naast de keukendeur willen gebruiken. Hiervoor zal de bbq wel over een klinkerpad gereden moeten worden. In hoeverre is dit wenselijk met een keramisch toestel? Is toch een kwetsbaar en zwaar toestel. Meeste onderstellen die we hebben gezien lijken meer geschikt voor verplaatsing over een vlakkere ondergrond. Zelf bouwen van een meubeltje met goede wielen lijkt dan al snel nodig.
Daarnaast vinden we een stuk gebruiksgemak ook wel erg plezierig, dus bbq makkelijk aan kunnen maken en niet teveel om hoeven te bouwen tijdens een enkele maaltijd.
Iemand die dit herkent en zijn ervaringen zou willen delen met :
- complete maaltijd bereiding van gerechten, groentes, vis en kip?
- in hoeverre is het rijden over klinkers hier een aandachtspunt?