- Berichten
- 59
Beste forumleden,
Ik ben benieuwd naar jullie schoonmaak gedrag (van een weber ketel BBQ). Ik zie hier toch regelmatig tegenop, en kies er soms voor om de BBQ niet aan te zetten vanwege het schoonmaken. Daarom gebruik ik de BBQ lang niet zo vaak als ik zou willen, vrijwel nooit met z'n tweeen, alleen in het weekend als er gasten komen. Kan ik zondag schoonmaken...
Iemand tips hiervoor? Hoe (en hoe vaak) maken jullie de Q schoon?
Ikzelf hou van schoon. Dus na elke sessie, meestal dus zondagochtend, maak ik alles schoon.
[list type=decimal]
[*]kolen verwijderen, grote stukken bewaren in bakje om te hergebruiken
[*]met een sopje de ketel en deksel schoonmaken
[*]met heet water en ontvetter het rooster schrobben (met een zacht staalborsteltje) tot het weer blinkt
[*]alles met een droog doekje navegen tot het droog is
[/list]
Dit alles duurt me zeker 20 tot 30 minuten, en zelf wordt je er ook niet bepaald schoon van, zodat je dit in je oude kleren moet doen. Kortom, wel wat gedoe !
Hoe doen jullie dat? Ik hoor veel mensen de BBQ bijna dagelijks aanzetten, maar dan ook dagelijks schoonmaken?
Ik ben benieuwd naar jullie schoonmaak gedrag (van een weber ketel BBQ). Ik zie hier toch regelmatig tegenop, en kies er soms voor om de BBQ niet aan te zetten vanwege het schoonmaken. Daarom gebruik ik de BBQ lang niet zo vaak als ik zou willen, vrijwel nooit met z'n tweeen, alleen in het weekend als er gasten komen. Kan ik zondag schoonmaken...
Iemand tips hiervoor? Hoe (en hoe vaak) maken jullie de Q schoon?
Ikzelf hou van schoon. Dus na elke sessie, meestal dus zondagochtend, maak ik alles schoon.
[list type=decimal]
[*]kolen verwijderen, grote stukken bewaren in bakje om te hergebruiken
[*]met een sopje de ketel en deksel schoonmaken
[*]met heet water en ontvetter het rooster schrobben (met een zacht staalborsteltje) tot het weer blinkt
[*]alles met een droog doekje navegen tot het droog is
[/list]
Dit alles duurt me zeker 20 tot 30 minuten, en zelf wordt je er ook niet bepaald schoon van, zodat je dit in je oude kleren moet doen. Kortom, wel wat gedoe !
Hoe doen jullie dat? Ik hoor veel mensen de BBQ bijna dagelijks aanzetten, maar dan ook dagelijks schoonmaken?