- Berichten
- 1.882
Wat hoort er nou nog meer bij kerst dan Beef Wellington. Misschien een kalkoen, maar wij hadden nou eenmaal zin in Beef Wellington.
Ik heb de bereiding erg makkelijk gehouden. De hoofdrolspeler een Ossenhaas met bijrollen voor kastanjechampignons , mosterd, hartige taart bladerdeeg en seranoham .
Ik ben eerst begonnen met de Ossenhaas op gietijzer aan te zetten.
Deze kon toen even afkoelen terwijl ik de kastanjechampignons fijnhakte en in een pan op laag vuur ontdeed van het vocht. Even op smaak brengen met pezo en dit mocht afkoelen in de grote koelkast (de koude tuin. Heerlijk die winter)
Toen werd het tijd om de seranoham dakpansgewijs op elkaar te leggen. Dit op een stuk huishoudfolie om te kunnen rollen. De inmiddels afgekoelde kastanjechampignon op de seranoham uitspreiden en goed aandrukken.
Hierna de heerlijk ruikende Ossenhaas insmeren met mosterd en oprollen. Het oprollen gaat verbazend makkelijk door de huishoudfolie.
Toen kon de opgerolde sigaar in de wacht tot het bezoek kwam. ️
Net voordat de Beef Wellington op de Q gaat de sigaar in de bladerdeeg rollen en de buitenkant van het bladerdeeg insmeren met eigeel en wat kerstornamenten aanbrengen. .
De dag ervoor al een heerlijke uiensoep gemaakt die ik opwarmen op de Windmill charcoal stove om daarna met een stukje stokbrood en en gruyère kaas onder de grill te zetten. Geen foto van, maar heeft toch niet op de BBQ gestaan . Toch was het heerlijk.
In de tussentijd de Bastard naar 240C met de pizzasteen erin. Lekker heet laten worden. Hierna de hoofdrolspeler op wat bakpapier (ik zag mezelf in gedachte al rommelen om de Beef Wellington van de BBQ halen ) de BBQ in en dekseltje dicht.
Na ongeveer 45 minuten was het tijd om de Beef Wellington uit zijn sauna te bevrijden en even op adem te laten komen op het aanrecht.
En het bordje met de eigengemaakte aardappelsalade van de vrouw des huizes.
Conclusie, zag er prima uit en de smaak was heerlijk! Helaas zijn de laatste foto's wat donker, maar er werd inmiddels aangevallen!
Bedankt voor het lezen.
Ik heb de bereiding erg makkelijk gehouden. De hoofdrolspeler een Ossenhaas met bijrollen voor kastanjechampignons , mosterd, hartige taart bladerdeeg en seranoham .
Ik ben eerst begonnen met de Ossenhaas op gietijzer aan te zetten.
Deze kon toen even afkoelen terwijl ik de kastanjechampignons fijnhakte en in een pan op laag vuur ontdeed van het vocht. Even op smaak brengen met pezo en dit mocht afkoelen in de grote koelkast (de koude tuin. Heerlijk die winter)
Toen werd het tijd om de seranoham dakpansgewijs op elkaar te leggen. Dit op een stuk huishoudfolie om te kunnen rollen. De inmiddels afgekoelde kastanjechampignon op de seranoham uitspreiden en goed aandrukken.
Hierna de heerlijk ruikende Ossenhaas insmeren met mosterd en oprollen. Het oprollen gaat verbazend makkelijk door de huishoudfolie.
Toen kon de opgerolde sigaar in de wacht tot het bezoek kwam. ️
Net voordat de Beef Wellington op de Q gaat de sigaar in de bladerdeeg rollen en de buitenkant van het bladerdeeg insmeren met eigeel en wat kerstornamenten aanbrengen. .
De dag ervoor al een heerlijke uiensoep gemaakt die ik opwarmen op de Windmill charcoal stove om daarna met een stukje stokbrood en en gruyère kaas onder de grill te zetten. Geen foto van, maar heeft toch niet op de BBQ gestaan . Toch was het heerlijk.
In de tussentijd de Bastard naar 240C met de pizzasteen erin. Lekker heet laten worden. Hierna de hoofdrolspeler op wat bakpapier (ik zag mezelf in gedachte al rommelen om de Beef Wellington van de BBQ halen ) de BBQ in en dekseltje dicht.
Na ongeveer 45 minuten was het tijd om de Beef Wellington uit zijn sauna te bevrijden en even op adem te laten komen op het aanrecht.
En het bordje met de eigengemaakte aardappelsalade van de vrouw des huizes.
Conclusie, zag er prima uit en de smaak was heerlijk! Helaas zijn de laatste foto's wat donker, maar er werd inmiddels aangevallen!
Bedankt voor het lezen.