BasBQ
Beef en Steak

Kalkoengebraad zouten en roken

Softo

Tondelzoeker
Berichten
2
Kalkoengebraad zouten en roken
Heeft er iemand ervaring mee kalkoen gebraad van de filet
Een gebraad van 1.5 a 2,5 kg kalkoen dat is dan een file van +/- 25 a 30cm lang 15 cm breed en 10 a 15 cm dikste punt, dus een hele brok vlees dit van pure filet niet in een netje. Zou dit willen zouten met nitriet pekelzout en roken .Had gedacht zoals een hesp hangend in een Locarno rookoven
Heb geen idee hoelang pekelen en roken en hoeveel rookmot ,temperatuur .Wil wel experimenteren maar zou zonde zijn als het compleet mislukt Indien kleine mislukking is niet zo erg
 
Ik verplaats deze naar het juiste forumonderdeel, het voorstellen onderdeel is bedoeld om jezelf voor te stellen.;)
 
Ik zou als basis de gerookte kipfilet recept aanhouden, zeker weten dat je beter resultaat zult hebben, vanaf daar kun je eventueel gaan fine tunen.
Bereiding voor kip en kalkoen is in principe gelijk

 
Terug
Bovenaan Onderaan