Oxigeon
Tondelzoeker
- Berichten
- 10
Goedemorgen,
Sinds een jaar of 12 in het bezit van een barbecook gasbarbecue (van de Cranenbroek). Ben eigenlijk altijd geweest van het hamburgertjes draaien en eten. Ook het gemak van aansteken en gaan vond ik 12 jaar geleden beter dan liggen te klooien met een kolenbbq (was toen 23)
Wilde toch eens wat meer gaan doen wat betreft bbqen dus ga ik proberen met deze gas barbecue nog eea te maken. Wanneer het daadwerkelijk overslaat wil ik dan toch de stap gaan maken naar een kolenbbq. Heb nu een bbq met 2 branders dus indirect iets warm maken zou geen probleem moeten zijn.
Heb vandaag de temperatuur meter van de bbq zelf eens gecheckt. In een glas kokend water doen en kijken waar hij op uit komt. Metertjes geeft tegen de 80gr aan. Deze lijkt dus niet meer zo goed te werken.
Aangezien ik toch een temperatuur meter moet hebben voor de bbq (binnen temperatuur van de bbq en kerntemperatuur) maar eens op zoek gegaan.
Uitgekomen bij een Meater+. Deze werkt fijn draadloos. Nu te krijgen voor 105 bij Bol of 116 bij meater zelf waar je ook nog handschoenen en een saus erbij krijgt. Moet deze nog bestellen maar moest eerst even kijken of de meter van de bbq zelf het nog enigsinds deed. Die werkt dus wel maar heeft enige afwijking. Maar voldoende voor slow cooking denk ik.
Hoop in elk geval dat het gaat bevallen zodat ik snel maar een kolen bbq of een ei kan gaan. De kosten van een ei vallen me op dit moment nog wat tegen haha.
Gr. Sjoerd
Sinds een jaar of 12 in het bezit van een barbecook gasbarbecue (van de Cranenbroek). Ben eigenlijk altijd geweest van het hamburgertjes draaien en eten. Ook het gemak van aansteken en gaan vond ik 12 jaar geleden beter dan liggen te klooien met een kolenbbq (was toen 23)
Wilde toch eens wat meer gaan doen wat betreft bbqen dus ga ik proberen met deze gas barbecue nog eea te maken. Wanneer het daadwerkelijk overslaat wil ik dan toch de stap gaan maken naar een kolenbbq. Heb nu een bbq met 2 branders dus indirect iets warm maken zou geen probleem moeten zijn.
Heb vandaag de temperatuur meter van de bbq zelf eens gecheckt. In een glas kokend water doen en kijken waar hij op uit komt. Metertjes geeft tegen de 80gr aan. Deze lijkt dus niet meer zo goed te werken.
Aangezien ik toch een temperatuur meter moet hebben voor de bbq (binnen temperatuur van de bbq en kerntemperatuur) maar eens op zoek gegaan.
Uitgekomen bij een Meater+. Deze werkt fijn draadloos. Nu te krijgen voor 105 bij Bol of 116 bij meater zelf waar je ook nog handschoenen en een saus erbij krijgt. Moet deze nog bestellen maar moest eerst even kijken of de meter van de bbq zelf het nog enigsinds deed. Die werkt dus wel maar heeft enige afwijking. Maar voldoende voor slow cooking denk ik.
Hoop in elk geval dat het gaat bevallen zodat ik snel maar een kolen bbq of een ei kan gaan. De kosten van een ei vallen me op dit moment nog wat tegen haha.
Gr. Sjoerd