BasBQ
Beef en Steak

Going for the big one...

 
 
 

Cigar Joe

Vuurmaker
Berichten
60
Dit weekend lekker thuis en tijd voor een uitdaging dan maar meteen. De Boston Butt nog maar even overgeslagen en een Brisket in huis gehaald. Nooit gegeten ook, vandaar waarschijnlijk.

Van een NL koe en ik bespeur weinig vet. Ga er een bak water onder zetten en op tijd inpakken. Kamado is geladen, wekker gezet.

Eerst even harde vet en vlies eraf. Eenvoudige rub - peper, zout, beetje paprika (gerookt, doe ik eigenlijk overal in of op) en knoflookpoeder.

To be continued..

14c9737890d144032beb517c9052b274.jpg


1f4082819b2a1b48603a5d03a76ad1e7.jpg


7024062581853e7d94d2e452a3e4cd1a.jpg


15629989a8940e6aea9a7a22b9bbb111.jpg


8888d6c11043c78205c5fb59e8306137.jpg


1c08ce432645de81bfdaf9700aa850f0.jpg
 
Veel plezier!
 
Als je op tijd wilt eten moet je geen risico?s nemen ;)

fc3c5dbbe35db5a90d75cde51cd0c6cd.jpg
 
Dat is een mooie tijd om de barbecue aan te steken! !

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Spannend ben benieuwd. !


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Werd 9u wakker, zat ie in de Stall. Zit ie nu nog in. Kamado stabiel en going strong. Gelukkig paste het ook!
Nu eerst even naar de judo en langs de stad. Mooi systeem toch.

En nee, ik heb niet gegluurd, foto?s zijn van vanmorgen :)

cd281552c5a7dce79ed3ff239bade17e.jpg


9790abdef8db9bc505d9783d3d994226.jpg
 
Ook leuk, de dome-thermometer blijkt zeer accuraat en daarmee betrouwbaar te zijn. Matchte perfect met de probe door n aardappel bij het opstoken.

Voor de record, ik had een chunk hickory en kersen bovenop en nog ??n van elk wat dieper in de kolen. Ben benieuwd wat er van overblijft allemaal.
 
Goed bezig man.
Lekker genieten
 
Spannend! Succes.
 
Moet zeggen die Stall dat duurde wel even.. terwijl ik weg was dropte de temp ook nog onder de 100 graden maar dat was snel verholpen. Zojuist was ie 75 en heb ik hem maar ingepakt. Zo op het eerste gezicht zag het er best wel droog uit, de flat dan. En ze had een mohawk gekregen. Hoop maar dat er nog wat sappen inzitten..

ba87f4b70b4d42d988b0f6798f43651d.jpg


75f5681b6ea9e27ddc5c2a76c4792a35.jpg

 
Mooi op tijd klaar voor het eten straks! Voorlopig ziet het er goed uit en smaakt het ook uitmuntend, voor het puntje.

Nu nog even bijkomen in de koelbox en nu mijn gast er is eerst de Burned Ends affikken.

d39f948a29d3cbc5d278db18708b789b.jpg


e2d8d893b3418d0498bd496050b2cfda.jpg


5822b3d235b8cfd525a2c09088f13684.jpg


3181b2bc7ba22c2fc6db342ac6fecad1.jpg


It?s a wrap!
b5c14de9f60369e1836015cb501ffa13.jpg


 
Lekker hoor
 
Volgens mij is het helemaal gelukt. Heel smakelijk, beefy, smokey, tender en de eindjes met veel bark perfect spicey. Had wel wat juicier gemogen van mij maar daar was het vlees niet naar en de rest van de eters vonden het prima zo.
Als ik nog eens zo een stuk heb ga ik het wellicht injecteren met stock of ik pak het in als het een uurtje in de Stall zit.
Maar best nog wel een klusje, die doe je niet vaak. Wel lekker restant, nog een paar dagen van genieten!

Mooie smoke ring wel, proef je goed terug.

Huisgemaakte potato salad erbij en hoisin saus van van de week, meer niet nodig. Allemaal bommetje vol. Was leuk, veel geleerd en begin zo langzamerhand de kamado meester te worden, ook in de maintenance haha.

3ec2aa1862b4e9cddb61ef45fdc3ca3a.jpg


44c7dd88fb283ca49939cbf220a55870.jpg


38c45442a0d0129bf2d339697f9d13be.jpg


bfee635af5e70cda1f1b070e5d564633.jpg
 
Gratz met je koetje ;)
 
Ziet er smakelijk uit, had zomaar een stukje willen proeven.
Gefeliciteerd met je koei. ;)
 
Ziet er prima uit. Mooie klus aan gehad. En burndends lijkt me ook heerlijk.
Met gras gevoed rund iets eerder inpakken. Zodra je bark vast zit inpakken. Dampt er niet zoveel vocht uit het stuk.
Gefeliciteerd met je koe.
 
ziet er heerlijk uit! van harte gefeliciteerd met je koetje!  B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan