Beef en Steak

Goeie prijs voor vlees?

't Mals paterke

Tondelzoeker
Berichten
7
Goeie avond allemaal

Dit weekend heb ik van een lokale boer wat mooie stukken vlees gekocht. Het zijn mooie en grote stukken vlees, maar viel toch wat achterover om bijna 200 euro aan vlees neer te tellen. Ik vroeg me af of dit zo de gangbare prijzen zijn, of het eerder duur of eerder goedkoop is.

Het gaat om black Angus ribben en beef belly. Volledig lokaal gekweekt, geslacht en versneden, grasgevoerd.

1000040261.jpg


1000040260.jpg


1000040263.jpg


1000040262.jpg


1000040265.jpg


1000040264.jpg


1000040357.jpg
 
Lokale boer/slager is vaak iets duurder dan bij de groothandel, maar dan weet je wel direct waar het vandaan komt en wat je krijgt. Ik vind de prijzen niet direct schokkend, je hebt ook een aanzienlijk gewicht.
 
Alles zit onder de €25 per kg.
Ik denk dat die prijs dan normaal is.
Die beef bacon wil ik wel een verslagje van zien na bereiding 🙂
 
Wat hierboven al gezegd is.
Je kunt ook even kijken bij de ‘webslagers’.
En ik ben ook wel benieuwd naar de beef belly!
 
Dit zijn gangbare prijzen. Ik wou dat ik een lokale boer kan vinden met die kwaliteit / prijs.
We zien het eindresultaat graag tegemoed. 🤣
 
Kijkend naar de prijs per kilo durf ik het zelfs goedkoop te noemen ;)
 
Ja, eens. Erg duur voor soepvlees. En het lijkt er ook niet op dat het erg dooraderd is? Locale boeren vragen voor bv entrecote etc wel redelijke prijzen (iets duurder maar dat mag) maar bij dit soort vlees heb ik idd soms het gevoel dat ze de plank mis slaan. Je proeft er door het lange garen & kruiden niet het verschil qua vlees in. Het ziet er trouwens wel erg netjes uit, mooi vierkant en lijkt alsof het vlies er al afgehaald is. Maar denk wel dat je hem met vocht moet inpakken. Bij Grainfed doe ik dat zelf niet.
 
Terug
Bovenaan Onderaan