A
Allspark
Gast
Hallo iedereen,
Ik zit met het volgende probleem. Ik heb van mijn ouders een Q overgenomen die ze gekregen hadden van de PostcodeLoterij :|. Kwam ons goed uit
want de vorige was te klein en met alle plannen op stapel zit een andere BBQ er nog even niet in.
Ik moet eerlijk bekennen, de Q zit niet verkeerd in elkaar en is best stevig. Het is een afsluitbare Q met een temp meter. Het probleem is alleen dat de witte coating
niet bestemd is voor het BBQ'en. Zie hieronder:
Om dit probleem op te lossen wordt er een binnenschaal bijgeleverd en hier zit het probleem. Schaal is robuust maar de zuurstoftoevoer is dus NIET meer te regelen X(.
Daar is de Q wel voor gemaakt en er zit een opvangschaal onder en briketstarter bij, handleiding geeft aan dat de briketten moet aanmaken met de starter en dan in de schaal moet doen.
Zie foto schaal hieronder:
Zoals hierboven te zien kan ik de zuurstof toevoer niet meer regelen, dit is dramatisch voor de temp regeling want met gesloten kap haal ik na een uur amper70 tot 90 gr.
Dit geprobeerd met nieuwe briketten en ook houtskool.
Omdat ik toch meer controle wil hebben over de temperatuur leek het mij een goed idee om gaten te boren in de Binnenschaal om dan van onderaf toch zuurstof toe te voeren.
Wat vinden jullie van dit idee en hoeveel gaten zou ik evt moeten boren ( dit kan met stappenboor voor het mooiste resulaat )??
Ik zit met het volgende probleem. Ik heb van mijn ouders een Q overgenomen die ze gekregen hadden van de PostcodeLoterij :|. Kwam ons goed uit
want de vorige was te klein en met alle plannen op stapel zit een andere BBQ er nog even niet in.
Ik moet eerlijk bekennen, de Q zit niet verkeerd in elkaar en is best stevig. Het is een afsluitbare Q met een temp meter. Het probleem is alleen dat de witte coating
niet bestemd is voor het BBQ'en. Zie hieronder:
Om dit probleem op te lossen wordt er een binnenschaal bijgeleverd en hier zit het probleem. Schaal is robuust maar de zuurstoftoevoer is dus NIET meer te regelen X(.
Daar is de Q wel voor gemaakt en er zit een opvangschaal onder en briketstarter bij, handleiding geeft aan dat de briketten moet aanmaken met de starter en dan in de schaal moet doen.
Zie foto schaal hieronder:
Zoals hierboven te zien kan ik de zuurstof toevoer niet meer regelen, dit is dramatisch voor de temp regeling want met gesloten kap haal ik na een uur amper70 tot 90 gr.
Dit geprobeerd met nieuwe briketten en ook houtskool.
Omdat ik toch meer controle wil hebben over de temperatuur leek het mij een goed idee om gaten te boren in de Binnenschaal om dan van onderaf toch zuurstof toe te voeren.
Wat vinden jullie van dit idee en hoeveel gaten zou ik evt moeten boren ( dit kan met stappenboor voor het mooiste resulaat )??