BasBQ
Beef en Steak

Gerookte Pulpo

 

BigDutch

Vuurmaker
Berichten
97
Naar recept van Ruud Jansen, gaat er vandaag pulpo op de Kamado.

Kilo pulpo in de dutch oven met een lekkere rode wijn, citroen en snuf zout, vervolgens een uurtje garen op 120.

Daarna afkoelen, insmeren met olijf olie, knoflook en een rub om daarna met een chunk appel hout op een cederhouten plank 20 minuten te laten roken op 70.

Uiteraard wordt het resultaat gepost!

c0239c10ac223a7a891178738c7128a9.jpg

f29b0555f9715153fca698ab4e421dd7.jpg

0a4c612523735056578cd701152930b9.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
4f9eb15873c6a7302dd551eeba02622a.jpg

8eeece3b7f78bc5aa5f711131c33dd33.jpg

Resultaat is top! Veel smaak, niet te zwaar. Aanrader


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dit zijn sepia toch? Geen octopus.
Maar ziet er lekker uit in ieder geval!
De spaanse naam voor octopus is inderdaad pulpo.
Pijlinktvis is in het spaans calamar
 
Terug
Bovenaan Onderaan