BasBQ
Beef en Steak

Even voorstellen...

Shiskebab

Tondelzoeker
Berichten
3
Hallo allemaal,

Na drie jaar genoten te hebben van het gemak van een Cadac entertainer 4 gasbarbecue, ben ik eindelijk helemaal overtuigd van houtskool en staat mijn propaanbrander te koop.

In mijn zoektocht naar een geschikte houtskool barbecue (budget 250-700 euro) ben ik een hoop behulpzame berichten tegengekomen hier op deze site en dat maakt het dat ik mezelf geregistreerd heb.

Ik hoop dan ook dat ik met vragen bij jullie terecht kan voor tips en trucks!

Mijn eerste vraag is dan ook meteen, welke tips hebben jullie voor een goede houtskool bbq met mijn budget?

Ik ben nu met mijn onderzoek beland bij:
- Grill guru large (leuk apparaat, maar ik twijfel of ik een kamado moet nemen ivm de breekbaarheid van keramiek)
- weber master touch premium
- Char griller akorn
- Kamado joe kettle joe

Ik twijfel tussen deze vier apparaten, maar andere tips zijn zeker welkom!
 
Allereerst welkom hier!

De keuze van welke bbq er het beste bij jou past is natuurlijk erg persoonlijk. De een zweert bij keramiek, de ander blijft bij een Weber. Beiden hebben voor en nadelen. Keramiek is erg stabiel qua temperatuur, maar lastig te verlagen als de temperatuur naar beneden moet. Weber MT reageert sneller, maar is lastiger stabiel te houden qua temperatuur.

Ga eens naar een goede bbq winkel waar je wat kunt uitproberen en ze je een en ander, dus ook niet-kamados, kunnen laten zien en voelen.

Overigens is het bij beide types de grillmaster die het uiteindelijk moet doen. Oftewel, op beide kun je alles bereiden wat je maar wil.

Veel succes en vooral plezier met je zoektocht naar jouw bbq!
 
Welkom. Wat wil je er vaak op klaarmaken?
Elke bbq heeft zijn sterke en zwakke gerechten. Ik kreeg mijn weber master touch (goede bbq hoor) niet warm genoeg voor pizza (zou vast wel kunnen met heel veel werk, maar ik ben een luie bbqer). Met een kamado is het een eitje.
 
Welkom. Wat wil je er vaak op klaarmaken?
Elke bbq heeft zijn sterke en zwakke gerechten. Ik kreeg mijn weber master touch (goede bbq hoor) niet warm genoeg voor pizza (zou vast wel kunnen met heel veel werk, maar ik ben een luie bbqer). Met een kamado is het een eitje.
Dit is zeker waar, al zie ik een Kamado als een alleskunner maar geen uitblinker. Een pizza oven maakt beter pizza maar maakt geen goede grill kip aan het spit, dit doet een braai beter. Een smoker rookt dan weer wat een braai weer niet goed doet. Maar de Kamado kan alles, alleen niet als de beste.
 
Dit is zeker waar, al zie ik een Kamado als een alleskunner maar geen uitblinker. Een pizza oven maakt beter pizza maar maakt geen goede grill kip aan het spit, dit doet een braai beter. Een smoker rookt dan weer wat een braai weer niet goed doet. Maar de Kamado kan alles, alleen niet als de beste.
Klopt allemaal. Maarja, om nou van alles 1 te hebben is en duur, en dan moet je heeeel ruim wonen. Kamado komt verrassend goed uit de bus ten opzichte van gespecialiseerde apparatuur. Het is alleen duur en af laten koelen duurt even.
 
Is ook geen kritiek op de Kamado.

Je maakt zelf de keuze of je een generalist wil of een specialistisch apparaat.
 
Welkom hier!

Iedereen heeft zijn budget en wensen, maar als je echt wilt leren BBQen dan scoor je via marktplaats een weber 57. (Of consorten)

Daar kun je net zoveel mee als een kamado alleen zul je er net iets harder voor moeten werken.
Dat geeft niets, want zo leer jij het “vuur de baas” te worden en kun je later (als je weet wat je wil) alles controleren want jij kent de basis.
 
Welkom
 
Wat @Zzzjon zegt.
Ga voor een W57 en leer de kneepjes van het "vak". Je hebt dan ook nog budget over voor wat andere snuisterijtjes
 
Hi allemaal! Dank voor de vele reacties en fijn dat jullie zo actief meedenken!

Ik heb er goed over nagedacht en de knoop is doorgehakt! Het is een Char griller akorn geworden en die heeft afgelopen weekend meteen zijn vuurdoop gehad met een heerlijke picanha en flamm kuchen!

Eigenlijk deed deze op papier alles wat ik nodig heb, alleen is het geen bekende barbecue in Nederland en zijn de onderdelen waarschijnlijk wat lastiger te krijgen...

Desalniettemin smaakte de picanha en flamm kuchen fantastisch!
 
Welkom hier.

Zelf heb ik een 57cm weber mastertouch premium en moet zeggen dat die best goed bevalt. Als je eenmaal het fire management onder de knie krijgt kan je er fijn mee werken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan