Jeroen1975
Tondelzoeker
- Berichten
- 18
Sinds twee jaar ben ik in het bezit van een kleine offshore smoker. Veel bezig geweest met spareribs, kip en spek. Op zoek naar nieuwe recepten en mogelijkheden kwam ik bij de Pulled Pork uit. Dat wil ik onder de knie krijgen en vandaag de eerste dus gestart.
Bij de slager een mooi stuk varkensschouder gehaald van iets meer dan 1,6 kg.
Ik dacht dat dit een hoeveelheid was die in een uurtje of vijf helemaal klaar moet kunnen zijn. Helaas bleek dat niet het geval. Door allerlei omstandigheden en daarom ook graag tips. Wat heb ik gedaan:
Ik gebruik goedkope briketten van de Jumbo die ik via de minion methode in de smoker heb gelegd. Ondertussen heb ik al ecobrasa briketten besteld voor de volgende ronde.
Om 13.00 uur was de Smoker bovenin 150 graden. Ik heb nog alleen een anologe vleesthermometer maar de temperatuur op het rooster is dan ongeveer 100 graden. Ondertussen dus ook maar een Maverick thermometer aangeschaft omdat ik dit wel beter in de gaten wil houden.
Goed de temperaturen:
Om 15:15 uur meet ik de temperatuur in het vlees en dat geeft 55 graden aan. So far so good denk ik dan. Tot rond de klok van vier uur mijn briketten in kracht af beginnen te nemen en ik erachter kom dat ik geen voorraad meer heb. Snel naar de winkel maar voordat ik het geheel weer goed aan de praat heb is het rond de klok van vijf uur.
Temperatuur om half zes is rond de honderd graden en het vlees nog maar 56. Toen sloeg wel een beetje de paniek toe. Het vlees wordt maar heel langzaam warmer zelfs nadat ik hem in de folie heb gewikkeld.
Om 19:00 uur is het vlees 65 graden en om half acht geven ook de nieuwe briketten niet meer thuis en leg ik het vlees in de folie in de oven.
Om 20.20 uur heeft het vlees de benodigde 85 graden bereikt en haal ik het uit de oven om een half uurtje af te laten koelen. Waarschijnlijk veel te snel voor het fantastische resultaat maar goed.
De geur in huis is verrukkelijk dus we kunnen niet wachten en uiteindelijk is het met de zelfgemaakte coleslaw een meer dan aardig gerecht. Het vlees valt niet zo uit elkaar zoals anderen dan beschrijven en sommige stukken zijn bijna te droog.
Maar goed ik wil het helemaal uit de smoker halen, een een perfecte Pulled Pork van maken. Dus los van de zelf al bedachte verbeteringen wat voor tips kunnen jullie me nog geven?
PS: ik moet nog even zoeken hoe ik foto's toe kan voegen want die heb ik wel gemaakt!
Bij de slager een mooi stuk varkensschouder gehaald van iets meer dan 1,6 kg.
Ik dacht dat dit een hoeveelheid was die in een uurtje of vijf helemaal klaar moet kunnen zijn. Helaas bleek dat niet het geval. Door allerlei omstandigheden en daarom ook graag tips. Wat heb ik gedaan:
Ik gebruik goedkope briketten van de Jumbo die ik via de minion methode in de smoker heb gelegd. Ondertussen heb ik al ecobrasa briketten besteld voor de volgende ronde.
Om 13.00 uur was de Smoker bovenin 150 graden. Ik heb nog alleen een anologe vleesthermometer maar de temperatuur op het rooster is dan ongeveer 100 graden. Ondertussen dus ook maar een Maverick thermometer aangeschaft omdat ik dit wel beter in de gaten wil houden.
Goed de temperaturen:
Om 15:15 uur meet ik de temperatuur in het vlees en dat geeft 55 graden aan. So far so good denk ik dan. Tot rond de klok van vier uur mijn briketten in kracht af beginnen te nemen en ik erachter kom dat ik geen voorraad meer heb. Snel naar de winkel maar voordat ik het geheel weer goed aan de praat heb is het rond de klok van vijf uur.
Temperatuur om half zes is rond de honderd graden en het vlees nog maar 56. Toen sloeg wel een beetje de paniek toe. Het vlees wordt maar heel langzaam warmer zelfs nadat ik hem in de folie heb gewikkeld.
Om 19:00 uur is het vlees 65 graden en om half acht geven ook de nieuwe briketten niet meer thuis en leg ik het vlees in de folie in de oven.
Om 20.20 uur heeft het vlees de benodigde 85 graden bereikt en haal ik het uit de oven om een half uurtje af te laten koelen. Waarschijnlijk veel te snel voor het fantastische resultaat maar goed.
De geur in huis is verrukkelijk dus we kunnen niet wachten en uiteindelijk is het met de zelfgemaakte coleslaw een meer dan aardig gerecht. Het vlees valt niet zo uit elkaar zoals anderen dan beschrijven en sommige stukken zijn bijna te droog.
Maar goed ik wil het helemaal uit de smoker halen, een een perfecte Pulled Pork van maken. Dus los van de zelf al bedachte verbeteringen wat voor tips kunnen jullie me nog geven?
PS: ik moet nog even zoeken hoe ik foto's toe kan voegen want die heb ik wel gemaakt!