Beef en Steak

Eerste keer ribs op de WSM

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Nosmo
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 

Nosmo

Gerijpt
Berichten
3.747
Nou daar gaattie dan; m'n eerste probeersel op de WSM.

Een volle kolenmand met 20 hete ecobrasa's.
wsmribs1.jpg


Om de kabels van de probe's van de ET732 in te kunnen voeren heb ik een boutje van een roosterdrager verwijderd. Niet ideaal maar het werkt wel, de zoektocht naar een betere oplossing gaat door.  ;)
wsmribs2.jpg


Altijd fijn een beetje hulp bij het Q-en.
wsmribs3.jpg


Ribbetjes met Nosmo's Rib Rub.
wsmribs4.jpg


Twee blokjes hickory.
wsmribs5.jpg


Gezellig met z'n tweeën naast elkaar.
wsmribs6.jpg


Stay tuned..........

 
Het metertje in de dome wijkt ongeveer 15C af maar daar valt mee te leven. De schaalverdeling in graden C klopt niet helemaal, 100C is 212F maar hier staat de 100C markering bij 205F, gestandaardiseerde internationale eenheden blijven lastig voor Amerikanen.  ::)

wsmribs8.jpg


Don't touch that dial......
 
Mooi hoor, je voelers zien er niet breder uit dan die van de DigiQ en die passen wel door een WSM doorvoertje...
 
Wat is hij nog mooi schoon :D Vuil maken dat ding!

Ow ja, ik gooi mijn kooltjes gewoon op een hoopje in het midden bij elkaar en verspreid ze niet meer.
 
Het gaat lekker zo, de WSM blijft erg mooi stabiel op temperatuur ik heb hem drie en half uur geleden voor het laatst bijgesteld.

More to come.......
 
maak me maar gek met die smoker, ik moet er nog even op wachten.
Veel plezier ermee, gun het je van harte
 
En hier dan het vervolg;

Na drie uur in de rook mochten de ribs in een aluminium jasje.
wsmribs9.jpg


Twee uur uur later mochten de jasjes weer uit en noh een half uurtje later kregen de ribs een lekker laagje verdunde Sweet Baby Ray's.
wsmribs10.jpg


Klaar.
wsmribs11.jpg


Jammer dat nou net deze foto niet scherp is >:(.
wsmribs12.jpg


Ik hoef toch niet te vertellen of ze lekker waren hé?
 
Mooie Maiden Run Nosmo, ik zie dat je zoon je goed heeft geholpen
 
nee, hoef je niet te vertellen, ze zien er echt heerlijk uit
 
Zo lust ik ze ook die ribjes! Sterker zo maak ik zo ook :D
 
Lekker hoor.
En is het je goed bevallen de wsm.
 
De WSM is zeer goed bevallen. Het regelen van de temperatuur van de OTP gaat ook goed maar je bent vrij lang bezig voordat de temperatuur goed stabiel is. Bij de WSM was het echt kinderspel, een keer instellen en verder vergeten.

Ik had inmiddels ook al spullen besteld om een PID temperatuur regeling te maken maar ik vraag me af of dat echt wel nodig is. ;)
 
Zo'n regelaar is toch wel handig bij hele lange sessies
 
Ribs op smoker blijft mijn favoriet, zelfs om er naar te kijken  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan