- Berichten
- 23
Na mij jaren geleden al eens voorgesteld te hebben en ook al jaren hier rond te lurken op zoek naar lekkere recepten (DanBras Sateh!!) en onderzoek naar materialen is het zover!
Na de bekende "flikker het maar op de grill" sessies, maar ook de Picanha, Pork belly burnt ends en diverse spare ribs tests met 3-2-1/Easterwood (zoek nog naar perfectie ) gaan wij eens wat spannends (voor mij) proberen. Hoe hou ik een BBQ langer dan 6 uur in leven want het is tijd voor Pulled Pork!
Sinds dit voorjaar in het bezit van een nieuwe Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775, naast het welbekende action ei, en heb ik echt de ruimte en materialen om er aan te geloven.
Vandaag dus Pulled Pork volgens recept van Noskos! Via Beefensteak een stuk procureur van ~1600 gram bemachtigd, om niet te groot te starten, en deze afgelopen woensdag in de rub gezet en geïnjecteerd volgens recept.
Inpakken en een nachtje in de koelkast om op donderdag 6:45 (heerlijk dat thuiswerken) de BBQ aan te steken volgens de minion methode en wat rookhout.
Om 7:30 is de procureur er op gegaan. Het eerste uur wat lopen stoeien met de temperatuur, maar vanaf 8:30 in één streep stabiel op temperatuur tot het eind!
Mission control zag dat het goed ging!
Van het lakken en inpakken geen foto's helaas, was te enthousiast bezig met het vlees en de BBQ
Na ruim 7 uur was het vlees dusdanig mals dat het er af kon (temperatuursensor gaf 97 graden aan, misschien niet strak in het midden gestoken)
Nog even een kwartiertje uitdampen en daarna weer inpakken voor een uurtje.
En dan het pullen!
Bekijk bijlage 2941
En het resultaat! Was smullen! De rest verdeeld in porties en in de diepvries gedaan voor later
Bekijk bijlage 2938
Bekijk bijlage 2939
Na de bekende "flikker het maar op de grill" sessies, maar ook de Picanha, Pork belly burnt ends en diverse spare ribs tests met 3-2-1/Easterwood (zoek nog naar perfectie ) gaan wij eens wat spannends (voor mij) proberen. Hoe hou ik een BBQ langer dan 6 uur in leven want het is tijd voor Pulled Pork!
Sinds dit voorjaar in het bezit van een nieuwe Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775, naast het welbekende action ei, en heb ik echt de ruimte en materialen om er aan te geloven.
Vandaag dus Pulled Pork volgens recept van Noskos! Via Beefensteak een stuk procureur van ~1600 gram bemachtigd, om niet te groot te starten, en deze afgelopen woensdag in de rub gezet en geïnjecteerd volgens recept.
Inpakken en een nachtje in de koelkast om op donderdag 6:45 (heerlijk dat thuiswerken) de BBQ aan te steken volgens de minion methode en wat rookhout.
Om 7:30 is de procureur er op gegaan. Het eerste uur wat lopen stoeien met de temperatuur, maar vanaf 8:30 in één streep stabiel op temperatuur tot het eind!
Mission control zag dat het goed ging!
Van het lakken en inpakken geen foto's helaas, was te enthousiast bezig met het vlees en de BBQ
Na ruim 7 uur was het vlees dusdanig mals dat het er af kon (temperatuursensor gaf 97 graden aan, misschien niet strak in het midden gestoken)
Nog even een kwartiertje uitdampen en daarna weer inpakken voor een uurtje.
En dan het pullen!
Bekijk bijlage 2941
En het resultaat! Was smullen! De rest verdeeld in porties en in de diepvries gedaan voor later
Bekijk bijlage 2938
Bekijk bijlage 2939