- Berichten
- 27
Gisteren mijn hele zondag eens besteed aan mijn grootste barbecue-project tot nu toe. Zaterdag al begonnen met de procureur
in de rub te zetten. Weber alvast klaar gemaakt voor de sessie zodat ik zondag direct kon beginnen.
Om 8 uur was het dan zover. Direct nadat ik mijn bed uit was de starter aangestoken en wachten tot alles op temperatuur kwam. Tien voor negen was het dan eindelijk zover. BBQ kwam net boven de 100 graden en het vlees kon op het rooster. Als recept heb ik de wedstrijd pulled pork van Noskos gebruikt dus eerste 5 uur deksel dicht houden en zorgen dat de temperatuur rond de 120 graden blijft. Ik had wat uitschieters naar 135 graden maar het grootste gedeelte van de sessie toch de temperatuur tussen de 120 en 125 graden kunnen houden.
Rond een uur of 2 eindelijk de deksel open gedaan om de glaze aan te brengen. Temperatuur hing toen al een poosje rond de 70 graden. 2 uur na de glaze nog steeds een temperatuur die niet veel hoger was dan 74 graden maar er was wel een lekkere bark ontstaan. Na inpakken in de aluminium folie schoot de temperatuur redelijk snel door naar 85 graden. Beetje met een prikker de gaarheid gecontroleerd en toch maar laten liggen tot 90 graden. Wou er wel zeker van zijn dat hij gaar genoeg zou zijn. Nog een uurtje laten rusten en na ruim 10 uur eindelijk kunnen pullen. Eindsaus erover en klaar. Maar foto's zeggen waarschijnlijk meer dan woorden.
Vrouw en kinderen zaten lekker te smullen en nog een flinke portie over voor een volgende keer.
in de rub te zetten. Weber alvast klaar gemaakt voor de sessie zodat ik zondag direct kon beginnen.
Om 8 uur was het dan zover. Direct nadat ik mijn bed uit was de starter aangestoken en wachten tot alles op temperatuur kwam. Tien voor negen was het dan eindelijk zover. BBQ kwam net boven de 100 graden en het vlees kon op het rooster. Als recept heb ik de wedstrijd pulled pork van Noskos gebruikt dus eerste 5 uur deksel dicht houden en zorgen dat de temperatuur rond de 120 graden blijft. Ik had wat uitschieters naar 135 graden maar het grootste gedeelte van de sessie toch de temperatuur tussen de 120 en 125 graden kunnen houden.
Rond een uur of 2 eindelijk de deksel open gedaan om de glaze aan te brengen. Temperatuur hing toen al een poosje rond de 70 graden. 2 uur na de glaze nog steeds een temperatuur die niet veel hoger was dan 74 graden maar er was wel een lekkere bark ontstaan. Na inpakken in de aluminium folie schoot de temperatuur redelijk snel door naar 85 graden. Beetje met een prikker de gaarheid gecontroleerd en toch maar laten liggen tot 90 graden. Wou er wel zeker van zijn dat hij gaar genoeg zou zijn. Nog een uurtje laten rusten en na ruim 10 uur eindelijk kunnen pullen. Eindsaus erover en klaar. Maar foto's zeggen waarschijnlijk meer dan woorden.
Vrouw en kinderen zaten lekker te smullen en nog een flinke portie over voor een volgende keer.