Beef en Steak

Eerste brisket (stuk 3.5 kilo)

RoloTheBastard

Sprokkelaar
Berichten
31
Hoi allemaal,

Het is weer een geruime tijd geleden dat ik iets gepost heb. Gisteren heb ik voor de eerste keer een stuk brisket gemaakt, het was heerlijk! Ik neem jullie kort mee met de stappen die ik heb doorlopen. Ik zie dat het stuk te klein was en geen wholepacker was dus ik kom nog een keertje terug voor het koetje.

Vlees: Braziliaans graangevoerd wat gunstig geprijsd was.

Donderdag getrimd en geïnjecteerd met een mix van runderbouillon (potten) 500 ml, 2 a 3 eetlepels sojasaus en een theelepel knoflook poeder.

Vrijdag in de rub gezet (SPG) en een nacht in de koelkast laten staan.

Zaterdagochtend om 9:00 op de Bastard gelegd. Temperatuur 107 graden goed constant kunnen houden met af en toe afwijking van +10 graden. Bij 61 graden al ingepakt in aluminium folie en er terug opgelegd. Temperatuur laag gehouden.

Rond 19:00 92 graden en gaan prikken, nog even gewacht en toen hij klaar was in de oven laten rusten voor een uur op 70 graden. Resultaat erg mals en sappig, was verbaasd dat het zo’n mooi resultaat gaf. Rookring had beter gekund maar qua smaak meer dan prima! Al met al erg tevreden dus en een motivatie het een volgende keer nog eens te doen.

Bedankt voor het kijken!

79FDCC4F-FB14-4DB5-B1D2-0EDF7C9490A2.jpeg


2DE19E61-7F23-433E-8EEA-5B57C885D15E.jpeg


FC975EA0-A4A7-4F46-B0B3-39ED1576DAB2.jpeg


6D8F40E0-FFEA-4B90-A7F5-527047037856.jpeg


EA742F09-955A-4C3F-BB61-E7F9980D68D3.jpeg


10883382-CB0A-4B1B-8EC7-9F672BDC52E2.jpeg


E6A5B94C-1F8B-4798-8B92-3CE7DFB8190E.jpeg


FF33A629-98FB-4F81-A34A-F816CF2414FF.jpeg


1AE58EF2-B6DB-4BD4-AD53-6283ED82BC89.jpeg


E1BED852-1633-4E37-8A6C-A7DA43A3DE28.jpeg


7DFEED21-02CA-42F5-8DBC-29168CCB0D41.png


47E0A926-34CD-43F6-BC7C-8A5FEE8BD7B9.jpeg
 
Schitterende run, da's een hele mooie generale!
 
Toch verdient die een koetje vind ik !! Ziet er top uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan