RoloTheBastard
Sprokkelaar
- Berichten
- 31
Hoi allemaal,
Het is weer een geruime tijd geleden dat ik iets gepost heb. Gisteren heb ik voor de eerste keer een stuk brisket gemaakt, het was heerlijk! Ik neem jullie kort mee met de stappen die ik heb doorlopen. Ik zie dat het stuk te klein was en geen wholepacker was dus ik kom nog een keertje terug voor het koetje.
Vlees: Braziliaans graangevoerd wat gunstig geprijsd was.
Donderdag getrimd en geïnjecteerd met een mix van runderbouillon (potten) 500 ml, 2 a 3 eetlepels sojasaus en een theelepel knoflook poeder.
Vrijdag in de rub gezet (SPG) en een nacht in de koelkast laten staan.
Zaterdagochtend om 9:00 op de Bastard gelegd. Temperatuur 107 graden goed constant kunnen houden met af en toe afwijking van +10 graden. Bij 61 graden al ingepakt in aluminium folie en er terug opgelegd. Temperatuur laag gehouden.
Rond 19:00 92 graden en gaan prikken, nog even gewacht en toen hij klaar was in de oven laten rusten voor een uur op 70 graden. Resultaat erg mals en sappig, was verbaasd dat het zo’n mooi resultaat gaf. Rookring had beter gekund maar qua smaak meer dan prima! Al met al erg tevreden dus en een motivatie het een volgende keer nog eens te doen.
Bedankt voor het kijken!
Het is weer een geruime tijd geleden dat ik iets gepost heb. Gisteren heb ik voor de eerste keer een stuk brisket gemaakt, het was heerlijk! Ik neem jullie kort mee met de stappen die ik heb doorlopen. Ik zie dat het stuk te klein was en geen wholepacker was dus ik kom nog een keertje terug voor het koetje.
Vlees: Braziliaans graangevoerd wat gunstig geprijsd was.
Donderdag getrimd en geïnjecteerd met een mix van runderbouillon (potten) 500 ml, 2 a 3 eetlepels sojasaus en een theelepel knoflook poeder.
Vrijdag in de rub gezet (SPG) en een nacht in de koelkast laten staan.
Zaterdagochtend om 9:00 op de Bastard gelegd. Temperatuur 107 graden goed constant kunnen houden met af en toe afwijking van +10 graden. Bij 61 graden al ingepakt in aluminium folie en er terug opgelegd. Temperatuur laag gehouden.
Rond 19:00 92 graden en gaan prikken, nog even gewacht en toen hij klaar was in de oven laten rusten voor een uur op 70 graden. Resultaat erg mals en sappig, was verbaasd dat het zo’n mooi resultaat gaf. Rookring had beter gekund maar qua smaak meer dan prima! Al met al erg tevreden dus en een motivatie het een volgende keer nog eens te doen.
Bedankt voor het kijken!