BasBQ
Beef en Steak

Eerste Beer Can Chicken op foto

 

remy82

Tondelzoeker
Berichten
12
Vandaag Beer Can Chicken gemaakt op de Weber OTP57.
Gelijk maar wat foto's gemaakt en net nieuw op het forum dus kans op een tokkie.

IMG-20190814-143747.jpg


Daar liggen ze klaar twee mooie kleine kippetjes.

IMG-20190814-145342.jpg


Eerst de overtollige huid verwijderd en daarna de kippen ingesmeerd met rub zowel op als onder de huid en ge?njecteerd met bier.

IMG-20190814-172315.jpg


Daar staan ze, gezamenlijk naast elkaar op de Weber. Beide zijdes kolen en een blokje Hickory hout voor de rooksmaak. Temperatuur op 140-150 graden.

IMG-20190814-184125.jpg


Na ongeveer 80 minuten waren ze op de juiste kerntemperatuur en zijn ze heerlijk opgegeten met sla en gebakken aardappels.

Smaak was goed en het vlees nog lekker sappig.
Dik tevreden dus.


 
Lekker hoor, gratz met tokkie!
 
Lekker kippetje. Mooie kleur ook. Zal smullen geweest zijn.
Alvast gefeliciteerd met je tokkie
 
Kip, patatjes en appelmoes... dat kan niet mis!

Gefeliciteerd met je Tokkie!
 
Prima Kippies zo (Dancing chicken noemen ze meerdere BCC's tegelijk op het rooster ook wel eens), gefeliciteerd met je tokkie
 
Lekker hoor. Gefeliciteerd met je sticker
 
Heerlijk en de ene kip heeft zeker borsten met een halve citroen onder het vel
Gefeliciteerd met je sticker
 
Terug
Bovenaan Onderaan