- Berichten
- 79
Goedendag beste forumleden,
Deze week liep ik met het idee om een hele kip te maken met vulling. Een beetje het idee van een gevulde kalkoen, alleen dan in het klein. Daarnaast keek ik er naar uit om de gevulde tomaten te maken die hier al vaker op het forum voorbij komen. Voor de korte versie: het was een topper! (Al zeggen mijn gasten en ikzelf het zelf... )
Voor de wat langere versie zal ik beschrijven hoe ik te werk ben gegaan. Allereerst natuurlijk de hele kip die moest worden uitgebeend. Dit was een klusje dat ik nog niet eerder had gedaan, maar met hulp van een goede uitleg die op YouTube stond is het gelukt . Vervolgens de vulling. Deze bestond uit kipgehakt, paprika, ui, champignon, knoflook, rode peper, ei, paneermiddel, Parmezaanse kaas en uiteraard de nodige kruiden. Voor het vullen heb ik eerst de kip van binnen in de rub gezet, bekleed met pancetta en tenslotte helemaal opgevuld met de vulling. De kip heb ik daarna met vleestouw dichtgenaaid waar na ik het geheel nog een laatste maal in de Rub heb gezet.
Qua bereiding heb ik indirect op 120°C aangehouden, waarbij ik de temperatuur gedurende bereiding langzaam naar circa 180°C heb gebracht. Bij een kerntemperatuur van 65°C een eenvoudige bbq glaze aangebracht en vervolgens door naar 72°C. Totaal heeft de kip er zo'n vier uur op gelegen. Na een korte rustpauze van circa 10min kon het feestmaal beginnen! De kip was heerlijk mals en sappig en de vulling sloot mij aan. Het aansnijden van de kip viel mij ook reuze mee. Waar ik van te voren gedacht had dat het uit elkaar zou vallen, bleven de plakken mooi vast. Erg geslaagd allemaal, waarbij ik de gevulde tomaten ook een hit vond!
Hieronder de foto's, goed weekend nog!
Deze week liep ik met het idee om een hele kip te maken met vulling. Een beetje het idee van een gevulde kalkoen, alleen dan in het klein. Daarnaast keek ik er naar uit om de gevulde tomaten te maken die hier al vaker op het forum voorbij komen. Voor de korte versie: het was een topper! (Al zeggen mijn gasten en ikzelf het zelf... )
Voor de wat langere versie zal ik beschrijven hoe ik te werk ben gegaan. Allereerst natuurlijk de hele kip die moest worden uitgebeend. Dit was een klusje dat ik nog niet eerder had gedaan, maar met hulp van een goede uitleg die op YouTube stond is het gelukt . Vervolgens de vulling. Deze bestond uit kipgehakt, paprika, ui, champignon, knoflook, rode peper, ei, paneermiddel, Parmezaanse kaas en uiteraard de nodige kruiden. Voor het vullen heb ik eerst de kip van binnen in de rub gezet, bekleed met pancetta en tenslotte helemaal opgevuld met de vulling. De kip heb ik daarna met vleestouw dichtgenaaid waar na ik het geheel nog een laatste maal in de Rub heb gezet.
Qua bereiding heb ik indirect op 120°C aangehouden, waarbij ik de temperatuur gedurende bereiding langzaam naar circa 180°C heb gebracht. Bij een kerntemperatuur van 65°C een eenvoudige bbq glaze aangebracht en vervolgens door naar 72°C. Totaal heeft de kip er zo'n vier uur op gelegen. Na een korte rustpauze van circa 10min kon het feestmaal beginnen! De kip was heerlijk mals en sappig en de vulling sloot mij aan. Het aansnijden van de kip viel mij ook reuze mee. Waar ik van te voren gedacht had dat het uit elkaar zou vallen, bleven de plakken mooi vast. Erg geslaagd allemaal, waarbij ik de gevulde tomaten ook een hit vond!
Hieronder de foto's, goed weekend nog!