- Berichten
- 523
Hey Pittmasters,
Onlangs werden de bewoners van huize Jachtfestijn ge?nformeerd over een lopende wedstrijd bij het BBQ genootschap. Zo strijdvaardig als we zijn, was de interesse direct gewekt. Een uitdaging waarbij rundvlees centraal staat, met een deadline van 30 juni a.s. De Spartanen van huize Jachtfestijn zijn direct samengekomen, en nadat de boodschapper op Spartaanse wijze van een antwoord was voorzien, werden de koppen bijeen gestoken.
De strijd wordt aangegaan met het illustere BBQ genootschap, met een kennis, ervaring en een gedrevenheid dat wanneer dit genootschap te velde gaat, de koeien verschrikt aan het einder van het weiland samenklitten. Echter de bewoners van huize Jachtfestijn mogen dan gespeend zijn van enige kennis en ervaring, de Spartaanse strijdlust is alom bekend en gevreesd in zuid oost Friesland.
Er werd luidruchtig overlegt, een flip-over werd ingezet voor de tactische mogelijkheden en voordat het unanieme besluit werd genomen, zijn er nog verschillende serviezen gesneuveld en rake klappen gevallen. Huize Jachtfestijn is er klaar voor.
Onder luid gezang en ritmische tromslagen trekken de bewoners van huize Jachtfestijn ten strijde tegen het grootse en machtige BBQ genootschap.
Wij weten het...de rood koopren fluit van verdienste kan ons niet meer ontgaan.
De opdracht is.....wees creatief met rundvlees. Als Spartaanse strijders weten we dat het weinig zinvol is om de tegenpartij op hun eigen veld te verslaan. Dus low & slow rundvlees is uitgesloten. Het opmerkelijke BBQ genootschap zou verrast moeten worden. Het gerecht uit een totaal onverwachte hoek komend, en het machtige genootschap als een tsunami overrompelend.
Bijgaand de inzending vanuit een strijdlustig fryslan voor de wedstrijd van juni...creatief met rundvlees.
Neem grotere vastkokende aardappelen en snij een stukje van de onderkant, zodat deze blijven staan. Snij een stukje van de bovenkant en boor een gat in de aardappel tot ongeveer 2 cm van de onderkant.
Meng in een schaal 500gr rundergehakt met een theelepel oregano, zeezout, peper, theelepel uipoeder, 3 teentjes fijngehakte knoflook, twee theelepels peterselie en een scheutje melk. Meng alles goed door elkaar.
Vul de aardappels met het rundergehakt en leg het afgesneden aardappel topje weer terug op de plaatst. Smeer de aardappels vervolgens in met olijf olie en bestrooi deze met zee zout. Zet de aardappeltjes 1,5 uur in de BBQ, indirect met een temp van 180 graden Celsius.
Neem een complete varkenshaas en snij deze in de lengte half door. Vul de varkenshaas met het rundergehakt en bestrooi het geheel met wat 4 seizoenenpeper en zee zout.
Neem een tweede complete varkenshaas en snij deze ook in de lengte half door. Vul deze varkenshaas met blue brie of room brie. Bestrooi ook deze varkenshaas met zee zout en peper en verbind beide haasjes met slagerstouw.
Wikkel beide haasjes in met ontbijtspek en leg deze klaar voor indirect op de BBQ bij een temperatuur van 180 graden Celsius. Kerntemperatuur van 75 graden zal binnen 30-45 minuten bereikt worden. Dus de haasjes op de BBQ leggen als de gevulde aardappels er al een 45 minuten opstaan.
Snij van de aardappelkernen en onderkantjes hele dunne sprietjes en leg deze met roomboter, zee zout en 4 seizoenenpeper in een goed afsluitbare (keramische) mini dutch oven.
Deze gaan indirect op de BBQ bij 180 graden Celsius en in 30-45 minuten garen. Dit pannetje kan dus tegelijkertijd met de haasjes op de BBQ.
De haasjes tussentijds op de BBQ insmeren met BBQ saus. Omdat de rood koopren fluit van verdienste ons bijna niet meer kan ontgaan, hebben we een top BBQ saus gebruikt.
Etenstijd
The Winning Picture
Na afloop van deze Spartaanse maaltijd, is er spontaan een polonaise gelopen in huize Jachtfestijn. Het is nog onduidelijk of dat het gevolg was van de verrassend smaakvolle maaltijd, of van de op handen zijnde rood koopren fluit van verdienste.
Onlangs werden de bewoners van huize Jachtfestijn ge?nformeerd over een lopende wedstrijd bij het BBQ genootschap. Zo strijdvaardig als we zijn, was de interesse direct gewekt. Een uitdaging waarbij rundvlees centraal staat, met een deadline van 30 juni a.s. De Spartanen van huize Jachtfestijn zijn direct samengekomen, en nadat de boodschapper op Spartaanse wijze van een antwoord was voorzien, werden de koppen bijeen gestoken.
De strijd wordt aangegaan met het illustere BBQ genootschap, met een kennis, ervaring en een gedrevenheid dat wanneer dit genootschap te velde gaat, de koeien verschrikt aan het einder van het weiland samenklitten. Echter de bewoners van huize Jachtfestijn mogen dan gespeend zijn van enige kennis en ervaring, de Spartaanse strijdlust is alom bekend en gevreesd in zuid oost Friesland.
Er werd luidruchtig overlegt, een flip-over werd ingezet voor de tactische mogelijkheden en voordat het unanieme besluit werd genomen, zijn er nog verschillende serviezen gesneuveld en rake klappen gevallen. Huize Jachtfestijn is er klaar voor.
Onder luid gezang en ritmische tromslagen trekken de bewoners van huize Jachtfestijn ten strijde tegen het grootse en machtige BBQ genootschap.
Wij weten het...de rood koopren fluit van verdienste kan ons niet meer ontgaan.
De opdracht is.....wees creatief met rundvlees. Als Spartaanse strijders weten we dat het weinig zinvol is om de tegenpartij op hun eigen veld te verslaan. Dus low & slow rundvlees is uitgesloten. Het opmerkelijke BBQ genootschap zou verrast moeten worden. Het gerecht uit een totaal onverwachte hoek komend, en het machtige genootschap als een tsunami overrompelend.
Bijgaand de inzending vanuit een strijdlustig fryslan voor de wedstrijd van juni...creatief met rundvlees.
Neem grotere vastkokende aardappelen en snij een stukje van de onderkant, zodat deze blijven staan. Snij een stukje van de bovenkant en boor een gat in de aardappel tot ongeveer 2 cm van de onderkant.
Meng in een schaal 500gr rundergehakt met een theelepel oregano, zeezout, peper, theelepel uipoeder, 3 teentjes fijngehakte knoflook, twee theelepels peterselie en een scheutje melk. Meng alles goed door elkaar.
Vul de aardappels met het rundergehakt en leg het afgesneden aardappel topje weer terug op de plaatst. Smeer de aardappels vervolgens in met olijf olie en bestrooi deze met zee zout. Zet de aardappeltjes 1,5 uur in de BBQ, indirect met een temp van 180 graden Celsius.
Neem een complete varkenshaas en snij deze in de lengte half door. Vul de varkenshaas met het rundergehakt en bestrooi het geheel met wat 4 seizoenenpeper en zee zout.
Neem een tweede complete varkenshaas en snij deze ook in de lengte half door. Vul deze varkenshaas met blue brie of room brie. Bestrooi ook deze varkenshaas met zee zout en peper en verbind beide haasjes met slagerstouw.
Wikkel beide haasjes in met ontbijtspek en leg deze klaar voor indirect op de BBQ bij een temperatuur van 180 graden Celsius. Kerntemperatuur van 75 graden zal binnen 30-45 minuten bereikt worden. Dus de haasjes op de BBQ leggen als de gevulde aardappels er al een 45 minuten opstaan.
Snij van de aardappelkernen en onderkantjes hele dunne sprietjes en leg deze met roomboter, zee zout en 4 seizoenenpeper in een goed afsluitbare (keramische) mini dutch oven.
Deze gaan indirect op de BBQ bij 180 graden Celsius en in 30-45 minuten garen. Dit pannetje kan dus tegelijkertijd met de haasjes op de BBQ.
De haasjes tussentijds op de BBQ insmeren met BBQ saus. Omdat de rood koopren fluit van verdienste ons bijna niet meer kan ontgaan, hebben we een top BBQ saus gebruikt.
Etenstijd
The Winning Picture
Na afloop van deze Spartaanse maaltijd, is er spontaan een polonaise gelopen in huize Jachtfestijn. Het is nog onduidelijk of dat het gevolg was van de verrassend smaakvolle maaltijd, of van de op handen zijnde rood koopren fluit van verdienste.