- Berichten
- 515
Vandaag werd ik gewezen op de website : http://www.koopeenkoe.nl
Ik vind het een mooi initiatief en denk dat ik me ga inschrijven.
Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
-----------
http://www.duurzaamnieuws.nl/crowd-butching-samen-een-duurzame-koe-kopen/
-----------
Steeds meer mensen voelen de behoefte om diervriendelijk en duurzaam geproduceerd vlees te kopen. Maar hoe weet je zeker dat je vlees echt helemaal in orde is? Op koopeenkoe.nl koop je samen met andere consumenten een koe die normaal opgegroeid is, zonder gemanipuleerd voer en antibiotica. Als de gehele koe verkocht is, wordt zij geslacht en wordt het vlees gerijpt. Daarna ontvangen alle deelnemers een vleespakket. Crowd butching dus. Omdat koopeenkoe.nl van de boer direct aan de consument levert, is het vlees ook nog eens goed betaalbaar.
Samen een koe kopen is eigenlijk oeroud. In vervlogen tijden kocht men vaak als gemeenschap een koe waarvan het vlees vervolgens gedeeld werd. Dat kan nu ook via crowd butching, waarbij online een ?horizontaal? stuk van de koe wordt gekocht. Al het vlees van de koe wordt namelijk gebruikt en dus zitten er naast gehakt en worst ook riblappen en stooflappen in een pakket. En niet te vergeten ook meerdere soorten biefstuk, zoals entrecote en kogelbiefstuk. Als 100% koe is verkocht, wordt het dier geslacht en verwerkt tot mooie vleesproducten. Hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller het vleespakket in huis is. Dat kunnen volledige vreemden zijn, maar wie zijn vleespakket snel in huis wil hebben, doet er goed aan om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren, bijvoorbeeld via social media. Hoeveel mensen al een deel besteld hebben, is op de website te volgen.
Een pakket is gebaseerd op vlees voor twee personen en bevat 7,5 kilo vlees. Het vleespakket wordt geleverd in heel Nederland en gratis thuisbezorgd in de Randstad en past in ??n lade van een normale vriezer. Omdat het vlees vacu?m is geseald, nemen de verpakkingen minder ruimte in dan de schaaltjes van de supermarkt.
Blije koeien
De koeien van koopeenkoe.nl hebben drie keer meer ruimte dan een gemiddelde koe. De stallen zijn licht, ruim en voorzien van groen, om de natuurlijke leefomgeving van de koe zoveel mogelijk te benaderen. Uiteraard lopen de dieren ook in de wei, waar ze een mix van (onbemest) gras en kruiden eten. Dit is overigens ook de reden dat koopeenkoe.nl geen biologisch keurmerk heeft, de dieren krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Al kan het feitelijk niet veel puurder worden dan een onbespoten weide. De koeien worden bijgevoederd met tarwe en antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief.
Bedenker en directeur van koopeenkoe.nl Yvo Rijen bedacht het concept van ?crowdbutching? naar aanleiding van verschillende vleesschandalen en de wetenschap dat vlees soms jaren in grote vriescellen ligt te wachten tot het verkocht wordt.
Ik vind het een mooi initiatief en denk dat ik me ga inschrijven.
Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
-----------
http://www.duurzaamnieuws.nl/crowd-butching-samen-een-duurzame-koe-kopen/
-----------
Steeds meer mensen voelen de behoefte om diervriendelijk en duurzaam geproduceerd vlees te kopen. Maar hoe weet je zeker dat je vlees echt helemaal in orde is? Op koopeenkoe.nl koop je samen met andere consumenten een koe die normaal opgegroeid is, zonder gemanipuleerd voer en antibiotica. Als de gehele koe verkocht is, wordt zij geslacht en wordt het vlees gerijpt. Daarna ontvangen alle deelnemers een vleespakket. Crowd butching dus. Omdat koopeenkoe.nl van de boer direct aan de consument levert, is het vlees ook nog eens goed betaalbaar.
Samen een koe kopen is eigenlijk oeroud. In vervlogen tijden kocht men vaak als gemeenschap een koe waarvan het vlees vervolgens gedeeld werd. Dat kan nu ook via crowd butching, waarbij online een ?horizontaal? stuk van de koe wordt gekocht. Al het vlees van de koe wordt namelijk gebruikt en dus zitten er naast gehakt en worst ook riblappen en stooflappen in een pakket. En niet te vergeten ook meerdere soorten biefstuk, zoals entrecote en kogelbiefstuk. Als 100% koe is verkocht, wordt het dier geslacht en verwerkt tot mooie vleesproducten. Hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller het vleespakket in huis is. Dat kunnen volledige vreemden zijn, maar wie zijn vleespakket snel in huis wil hebben, doet er goed aan om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren, bijvoorbeeld via social media. Hoeveel mensen al een deel besteld hebben, is op de website te volgen.
Een pakket is gebaseerd op vlees voor twee personen en bevat 7,5 kilo vlees. Het vleespakket wordt geleverd in heel Nederland en gratis thuisbezorgd in de Randstad en past in ??n lade van een normale vriezer. Omdat het vlees vacu?m is geseald, nemen de verpakkingen minder ruimte in dan de schaaltjes van de supermarkt.
Blije koeien
De koeien van koopeenkoe.nl hebben drie keer meer ruimte dan een gemiddelde koe. De stallen zijn licht, ruim en voorzien van groen, om de natuurlijke leefomgeving van de koe zoveel mogelijk te benaderen. Uiteraard lopen de dieren ook in de wei, waar ze een mix van (onbemest) gras en kruiden eten. Dit is overigens ook de reden dat koopeenkoe.nl geen biologisch keurmerk heeft, de dieren krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Al kan het feitelijk niet veel puurder worden dan een onbespoten weide. De koeien worden bijgevoederd met tarwe en antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief.
Bedenker en directeur van koopeenkoe.nl Yvo Rijen bedacht het concept van ?crowdbutching? naar aanleiding van verschillende vleesschandalen en de wetenschap dat vlees soms jaren in grote vriescellen ligt te wachten tot het verkocht wordt.